facebook
twitter

Вие сте тук

106 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Русия и САЩ влязоха в словесен сблъсък заради заплаха със самолетоносачи

Москва и Вашингтон влязоха в остра словесен сблъсък, след като американският посланик в Русия Джон Хънтсман заяви, че разположените в Средиземно море два самолетоносача на САЩ са „100 хиляди тона международна дипломация“ и сигнал за Русия. Руското МВнР веднага реагира на изказването на Хънтсман. „Бих искала да напомня на посланика, че Русия в продължение на многовековната си история нееднократно се е сблъсквала с подобни заплахи, които са били представяни като препоръки. И на дело нееднократно е доказвала тяхната несъстоятелност ... Вероятно господин посланикът иска у нас да се появи още някакъв празник, който да отбелязваме? Честно казано, това досега не влизаше в плановете ни“, заяви говорителят на ведомството Мария Захарова, цитирана от РИА "Новости" и агенция "Фокус". Тя подчерта, че езикът на заплахите и санкциите се е превърнал във „визитна картичка“ на Държавния департамент. „Просто трябва добре да се учи история и това би позволило да се избягват непростими за дипломата санкции“, добави Захарова.

Посланик Хънтсман вчера направи изказването, което ядоса Москва. Той и командващият военноморските сили на САЩ в Европа и Африка адмирал Джеймс Фого присъстваха на съвместните учения на самолетоносачите „Ейбрахам Линкълн“ и „Джон Стенис“, които се провеждат в Средиземно море. „Всеки самолетоносач, който в момента работи в Средиземно море, представлява 100 хиляди тона международна дипломация. Дипломатическите комуникации и диалогът в съчетание с мощната отбрана, която осигуряват тези кораби, трябва да покажат на Русия, че ако тя действително иска да подобри отношенията си със САЩ, трябва да прекрати дестабилизращата си дейност по целия свят“, заяви Хънтсман.

В ученията в Средиземно море участват също над 130 самолета и хеликоптера, 10 кораба, както и 9 хиляди моряци и морски пехотинци.

Към статията във в. СЕГА

Страници

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Историята също показва, че всичко има първи път. Принципно казано. 😜

buratinob

Кисело ли е гроздето?😂

protor

Не е първи път. СССР не се разтури от само себе си.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Е, сега. Подробности 😂

Sine_metu

Разбързай се малко, де

Срамота е след 30 години още да не си разбрал какво разтури СССР

JR

Като се върне от канонерката, на Джон може да бъде оказано благоволението да бъде нахранен и от Викторович. Тогава Машината овертюра ще се стори на Превъзходителството като приспивна песен.😀

Ънкъл Джон и Майки Помпата обърнаха щатската дипломация на пехливанлък и хвалипръцковщина. Жалка работа!🐏🐏🐏

rurade
снимка на rurade

Очаквах някой хамерикански самолетоносач да се е появил около бреговете на Беларус ,както Псаки редовно ни осведомяваше,пък то памперсовози в Средиземно море пазят трафика на мюслита...

Тринити

Не зная що за "посланик" трябва да си,за да плющиш подобни нелепици и откровени заплахи.И то когато си  дипломат именно в страната към която ги отправяш?!Без значение дали тая страна е Русия,САЩ или Конго!Явно тези хора са се взели много на сериозно с тяхната "изключителност".Всяко столетие си има по някоя Велика Империя или Хилядолетен Райх.И накрая.....се създават думи като "бистро" и се правят експертизи,това ли са зъбите на Чичо Ади и гръмнал ли се е или е глътнал отрова?Сериалът е многовековен,с различни участници.От едната страна.

mick

Ами да вземат да изгонят посланика..

protor

И после пак да палят парното посред лято в някое консулство. 😁

Кире

След Венецуела дипломацията има сериозни проблеми и в С. Африка. Между другото има ли турски военни в тия учения?

банда

👍

Iezuit
снимка на Iezuit

Кис кис, един невинен коментар на посланика и Маша яхна метлата...😁

Bacho Кольо

Невинен и  тъп.

Леко невинен и много тъп.

 

П.С. Преди да замразят Чичо Фичо до 23.04. 2786 г. той пишеше пространни опуси за трагичното качество на американския дипломатически корпус. Тогава ми се струваха пресилени. След курабиите на Майдана, фък де ЕЮ и дълбоките океански заливи на Белорусия, оказа се, че бил съвсем обективен.

скайспирит

Що не влезнат в Черно море да правят дипломация? ДоСЕГА "изключителните" денонсираха куп международни съглашения, та някаква си конвенция ли ще ги спре?  

 

Това за празниците изби рибата. Маша 💗😁

Тъмно пиво

15 Април, 2019: 

The guided-missile destroyer USS Ross (DDG-71) entered the Black Sea over the weekend, the fourth time in 2019 a U.S. Navy ship entered the body of water.

  Сигурно е тръгнал на разходка. 

скайспирит

За самолетовози иде реч. Скатали са се на тихо в Средиземно, а не им стиска да пазят демокрацията и въздържат Раша в локвата Черно море, що така? Нали чл.5, хипер супер техники, 10 хил души персонал, 300 самолета, един куп поддържащи кораби с ПВО и ПРО ... а са се скатали като мишки на 1000 км разстояние. 

ruark

какви заплахи само. Дано не се стига до сблъсък, но русия може тези  100 хиляди тона да ги потопят за два часа като им блокират модерните им системи и една тополев им е достатъчна.....

американците имат модерни оръжия но в ракетостроенето руснаците мисля че ги превъзхождат........

Дипломата си мисли че това е ирак или либия.  няка

к си явно не информиран този дипломат шпионин за огневата мощ на руската мечка и за съботажа на системите им.....

руснака продава газ  и оръжия на всякъде. част от тези от приходите се използват за развитието на модерни оръжия включително и системи за блокиране както и кибератаки. пари се наливат всеки ден за модерни и тайни оръжия. Понеже русия също има пазари. но най вече да се защити от американска инванзия.

още са слаби във валутни и финансовите оръжия иначе в военно обурудване руснаците са доста напреднали. Американците не могът да си позволят да дестабилизират или демократизират иран пък камо ли да се опънат на руснаците военно.......

 

Наблюдател 1

Успокой се.☺

Имай предвид, че в БЪЛГАРСКИЯТ език всяко изречение започва с главна буква. Освен това БЪЛГАРСКИЯТ език е аналитичен. За разлика от руският. Затова изречението:

няка

к си явно не информиран този дипломат 

веднага издава тежък, руски акцент. ☺ 

 

ruark

такива коментари на посланника са нужни да се оправдаят огромни думи отиващи в частни фирми които оборудват ученията. Продават се муниции, ракети, петрол, кетъринг и тнт. от едно мащабно учение се изкарват доста пари от военно промишления комплекс.....

Доси

Ех братя натовци, най-досаднто е че тия руснаци само се правят на притеснени, а изобко не им пука... защо така? Не сме ли ние достатъчно изключителни за тях? А уж победихме в Студената война! Победихме, победихме, а СЕГА направо ни се подиграват и си правят каквото поискат! 

Ех брая, мъка.

revolver

Сегашната американската дипломация се държи като българска мутра в бар през 90-те, но друго не съм и очаквал, щом Джейн Псаки и Ники Хейли бяха най-доброто, което можаха да извадят през последните години.

Аладар

Тоз уж дипломат иска да са прай на Хрушчов 

с 60 годишно закъснение.

И не се усеща че Хрушчов беше тоталитарист

който даде Крим на украинската ССР 

а уж дипломата на думи са пиши демократ

не тоталитарист.

Тъмно пиво

Просто трябва добре да се учи история 

 Да, Машенка, трябва. Според историята САЩ и Русия винаги са били в един лагер. Така е било, така е и така ще бъде. Цирковете, които играете заедно с ония от бялата къща, са само прах в очите на данъкоплатците. 

vladimir kalitsin
  1. Два “Калибъра” и разговора започва от друга позиция. Но това го знаят военните
Наблюдател 1

Но когато в Сирия пържиха ихтамнети нямаше "калибри".....☺ И "въздушно космическите" ви сили никакви ги нямаше. ☺ А, имахте "Курящий Кузя".☺ И после "груз 200". 

nanyac

Поразяващата уста го удря на ирония, ама гледам, че и нейната тръбопроводна дипломация взе да се разсъхва.

Словакия и Чехия:

ТАСС, 25 апреля. Подразделение венгерского нефтегазового концерна MOL (Magyar Olaj es Gazipari Reszvenytarsasag) в Словакии - компания Slovnaft - прекращает прием нефти из России по трубопроводу "Дружба". Об этом сообщило в четверг агентство Bloomberg со ссылкой на заявление оператора словацкого участка "Дружбы" Transpetrol.

По данным компании, решение принято из опасений по поводу качества нефти. Отмечается также, что Transpetrol в связи с этим прекращает работу своего участка трубопровода, по которому нефть из России также поставляется в Чехию.

Украйна:

МИНСК, 26 апреля. /ТАСС/. Оператор нефтетранспортной системы Украины АО "Укртранснафта" проинформировал ОАО "Гомельтранснефть Дружба" об остановке транзита российской нефти по нефтепроводу "Дружба". Об этом в четверг сообщили в ОАО "Гомельтранснефть Дружба".

Полша и Германия:

Польша решила прекратить транзит российской нефти по белорусскому нефтепроводу «Дружба» из-за ее низкого качества, сообщил изданию БЕЛТА главный инженер ОАО «Гомельтранснефть Дружба» Андрей Вериго. 

Транспротировка нефти была остановлена 24 апреля в 22.00 по варшавскому времени (23.00 мск). По словам Вериго, «Дружба» получила соответствующее письмо от компании PERN, оператора польского участка нефтепровода. В нем говорится, что польские и немецкие нефтеперерабатывающие заводы не могут перерабатывать и принимать нефть с показателями, с какими она поступает в пункт поставок «Адамово», так как это создает риск аварии для заводов и логистической системы. 

 

Bacho Кольо

Не троли темата!

Съсредоточи се върху дебилщините на американския посланник!

Нефтът днес е с ниско качество, утре ще бъде с високо, а политическата наглост трябва да бъде порицавана и осмивана постоянно и своевременно.

nanyac

Вчера го казах, няма нужда да повтарям и днес. Има си таргет клиент на тая риторика.

Нефтът няма да се оправи утре, а нефтът е също средство за дипломация и политика, като самолетоносачите и газотръболяците. Венесуела например с мадурската си политика се докара дотам, че ще внася нефт от Нигерия.

https://financialtribune.com/articles/energy/97584...

 

ata

;-))) Мен лично ке ми е тъжно за американците - они са дебели, простовати хора с дебилни управляващи... Нищо, халал да им е. ;-)))

Страници

×