facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Париж пак чисти оловото край "Нотр Дам"

Властите в Париж предприеха вчера второ мащабно почистване от олово на кварталите, разположени в близост до опожарената през април катедрала "Нотр Дам", съобщи тв каналът "Франс 24". В резултат на пожара в околната среда попаднаха около 400 тона олово от покрива на емблематичния храм.

Улиците около "Нотр Дам" се мият със специален химически препарат под много високо налягане, а след това асфалтът, пейките и стълбовете ще бъдат намазани със специален гел, който поглъща оловото. В продължение на седмица той ще остане върху тях, след което ще бъде отстранен. След края на цялата процедура по почистването ще бъдат направени изследвания дали в зоната край "Нотр Дам" все още има олово. Акцията ще продължи до 23 август, като през този период ще бъдат затворени няколко улици и близка метростанция, а доста автобуси ще са с променени маршрути.

При първата операция по почистването на района от олово беше използвана основно вода, но властите обявиха, че тя не е била достатъчно ефективна и затова се налага втора. 

Към статията във в. СЕГА
редник

попаднаха около 400 тона 

 

Толкова много - от къде?...