facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нацисти в Белгия още получават "Хитлерови пенсии"

Поне 27 жители на Белгия продължават да получават пенсии от Германия, назначени от Хитлер през 1941 г., разкри белгийският в. "Де Морген".  Според информацията всички, които получават пенсията, са нацисти, воювали през Втората световна война, или техни наследници. Такива плащания били гарантирани лично от фюрера на всички войници от Третия райх за "лоялност, вярност и послушание". Отбелязва се, че размерът на пенсиите варира от 425 до 1275 евро. Тези суми се плащат от Германия като страна, която е поела всички отговорности на бившата нацистка държава - Третия райх. Изданието уточнява също, че белгийските депутати спешно подготвят резолюция, според която Берлин да спре да плаща тези пенсии. Според „Де Морген“ обаче те най-вече са обезпокоени от факта, че в белгийската хазна не е влязъл нито цент данъчни отчисления от тези пенсии. През 2016 г. телевизия RTL изнесе информацията, че Германия е изплащала пенсии на жители на Белгия, които са се били на страната на нацистите, но не са били посочени нито имена, нито суми.

 

Към статията във в. СЕГА
ablepsia

 белгийската хазна не е влязъл нито цент данъчни отчисления от тези пенсии.

 

А, ето къде ги стягал чепикът, а не че си отглеждат достойна фашистка смяна. Впрочем киви данъци върху пенсии?

сталкер пустиняк

Според „Де Морген“ обаче те най-вече са обезпокоени от факта, че в белгийската хазна не е влязъл нито цент данъчни отчисления от тези пенсии. 

 

И аз това забелязах. Смешници.

дена

 Наколко години са тези хора ?

тошогошев

На по 100 и отгоре Това са свръхчовеци  

Nickolas

"Впрочем киви данъци върху пенсии?"

Съвсем нормални данъци като за всеки данъчно задължен.

От пенсиите (например в Германия) са освободени само 21% от данъци. Останалите 78% се облагат на общо основание и съгласно общите таблици.

---

Тия господа, освен че са били верни на Адолф, са и плащали пенсионни вноски от парите, които са получавали през войната. Иначе за една гола клетва няма пенсия.

Същото е положението с ЩАЗИ - кой колкото е плащал за пенсия, толкова си и получава.

Същото беше и с Хонекер. Плащал си беше човекът пенсионната вноска, освен членския внос - и си получаваше пенсия до смъртта си - 2.300 и нещо DM. Ако беше доживял, щеше да му стане в Евро пенсията 2.300 €.

Същото беше и с жена му - Маргот. Получаваше си пенсията в Чили до смъртта през 2016 г. и си гледаше внуците. Вноски са това. Задължение на държавата.

---

Апропо Германия плаща и на всеки евреин на съответната възраст пожизнена пенсия за това, че е преживял холокоуста. И на българските плаща. Нищо, че повечето от тях не са били нито затворени, нито даже в чужбина. Задължения на държавата. От тях сериозната държава няма как да избяга.

sega_reader

Това потвърждава тезата, че делението в света е на "Запад" и "Изток", на "англосаксонци" и "славяни".

Всяко друго делене е несъстоятелно.

Лошото е, че нашите ... политици и държавници не са разбрали тази истина и продължават да се прилепват към другата страна, към която ония не искат да ни приемат истински, а само ни държат формално за да бъдем в ролята на обслужващ персонал.

Жалка история.

Наблюдател 1

Нацисти?! ☺ Доколкото знам, наричали са се "националСОЦИАЛИСТИ". А от "славяните" няма останал и един кокал. Поне преди 16-ти век де. ☺ За щастие българите не сме славяни. 

Nickolas

Кое му е жалкото? Че плащат пенсии ли? В най-голямата криза в България, в началото на 90-те, след падането на стената, Федералната Република пое задълженията на ГДР и започна да плаща със задна дата на всички българи дължимото от това (и то по западногерманските пенсионни норми), което са изработили за пенсия като келнери, музиканти, балетисти, архитекти, лекари и зъболекари. Това бяха главно професиите на българите тогава в ГДР - отишли да запълват празните места след август 1961 година. В Германия/ГДР забатачени пенсии (наводнени мазета, несъществуващи вече фирми и пр. ) няма. Всеки си знае каква пенсия ще вземе години напред. До стотинка.

Българите продължават да си получават пенсиите от Германия - кой колкото си е плащал на времето.

Моя позната оперна певица си купи цяла къща с парите от Германия, друга - балетистка започна да получава по 100 марки месечно за една или две години работа в театър в ГДР. Беше пенсионерка и изведнъж стана "богаташка", защото 1991 - 1992 100 марки бяха пари в България. И не са само тези случаите.

--

А пък на горния ако баща му се беше записал доброволец във Waffen SS като белгийците - и той щеше да получава пенсия. Естонците получават. Да не се забравя, обаче, че пенсия получават само останалите живи.

sega_reader

На "този горния", както ме нарече колега, дядо му е загинал във Великата отечествена война защитавайки България, гроба му е в град Печ, Унгария.

Толкоз по въпроса.

Нямам намерение да споря с теб, но когато не познаваш хората, а си гледаш от собствената камбанария, рискуваш да се изкажеш неподготвен.

Nickolas

Как така неподготвен. Да съм казал някоя лъжа? А и спор не съм започвал нито с тебе, нито с когото и да било.

Колкото до войната - баща ми е участник и е с две ранявания при Драва Чехи - в крака и в ребрата. Офицер от ШЗО. И е един от останалите 7 човека живи от ротата. Ходих преди 15 години специално на гробищата в Печ и в Харкани. Много съм наясно даже кое как е. Ако не ти хареса "горния", сложи си едно име за да не взема да кажа "долния", ако пишеш след мене, че ще ти прозвучи съвсем лошо. Пò ще е удобно с име във всеки случай. Бъди здрав.

Памфуций
снимка на Памфуций

Това потвърждава тезата, че делението в света е на "Запад" и "Изток", на "англосаксонци" и "славяни".

Всяко друго делене е несъстоятелно.

Делението открай време е на интелигентни хора и дебили.....Е, има и такива, които правят дебилни манипулации.

Апропо, България води Отечествена война, а СССР води "Велика Отечествена". Ако дядо ти е загинал във Великата отечествена война, трябва да е бил съветски войник, но независимо от това какъв е, какво е постигнал и как е загинал , то няма отношение към личните ти качества.

 

Luft hans

Първо- какво общо имат нацистите с войниците от Третия райх?!?!? Едното е партийна принадлежност, а другото - нека да го наречем професия.

Второ - става дума за общо 2033 души навсякъде по света, а не само за 27 в Белгия.

И трето, както каза Николас- на тези хора са им плащани вноски за пенсия и държавата не се крие от задълженията си.

Аз също бях очуден, когато 1998 година ме помолиха да намеря бивша колежка от фирмата в България, защото била работила 6 месеца като сервитьорка в Източна германия през 1963 година и и се полагало 31 Евро пенсия. Всичко си беше надлежно документирано и после преведено и за времето в което са я търсили. Няма ли да ви харесва такова отношение на държавата към вас?