facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
MTV с две нови награди - за изпълнение и клип под карантина

Два нови приза, вдъхновени от коронавирусната изолация - за най-добро изпълнение на живо под карантина и за музикален клип, заснет в домашни условия по време на пандемията, се добавиха към традиционните категории на MTV наградите. Вчера бяха обявени номинациите за 36-ите видеомузикални награди на тв канала, в които очаквано водят Лейди Гага и Ариана Гранде.

Двете изпълнителки са с по девет номинации, като седем от тях са за дуетното им парче "Rain On Me". То се състезава за най-добро видео на годината, песен на годината, най-добро сътрудничество, поп изпълнение, хореография, визуални ефекти и др. 

Отделно от това Лейди Гага, която през 2020-а издаде своя шести албум Chromatica, е номинирана за изпълнител на годината и най-добро карантинно изпълнение. Тя е претендент в новосъздадената категория със Smile, която изпя на големия онлайн концерт One World: Together at Home през април. Гага беше съорганизатор на благотворителното събитие заедно със СЗО, а конкурентите й за приза са Джон Леджънд, Пост Малоун, Клои и Хейл, CNCO и DJ D-Nice.

Въпреки че дели лидерската позиция, Ариана Гранде не е номинирана в никоя от индивидуалните категории. Другите две награди, за които ще се бори, са отново в дует - Stuck with U с Джъстин Бийбър е втората й номинация в раздела за най-добро сътрудничество; парчето е и претендент за най-добро видео, заснето в домашни условия. 

С любителски "епидемични" видеоклипове са се отличили още Дрейк, Джон Леджънд, 5 Seconds of Summer, "21 Пайлътс" и Blink-182.

С по шест номинации, сред които и в топ категорията за видео на годината, са Били Айлиш и Уикенд. Сред останалите номинирани в категорията за видео на годината са Еминем в сътрудничество с Джус Уърлд, Фючър в сътрудничество с Дрейк и Тейлър Суифт.

Южнокорейските тийн идоли BTS са с три номинации, всички за хитовия им сингъл "ON".

Шоуто по връчането на видеомузикалните награди на MTV ще бъде излъчено на 30 август от центъра "Барклис" в Бруклин. Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че проявата ще бъде съобразена с всички разпоредби за безопасност, в това число ограничена или отсъстваща публика.

Към статията във в. СЕГА