facebook
twitter

Вие сте тук

7 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Георги Кадиев: Частните лотарии са си спестили 341 млн. лв. такси

Резултат с изображение за „Георги Кадиев“Георги Кадиев, бивш зам.-министър на финансите и ексдепутат от левицата, направи собствени изчисления, които сочат, че частните лотарии на Васил Божков са спестили над 340 млн. лева държавни такси. Сумата е за периода 2015-2018 г. 

Според Кадиев няма как Министерството на финансите начело с Владислав Горанов да не е било наясно, че частните лотарии прилагат тази схема за намаляване на задълженията към хазната. 

Ето коментара му по темата, публикуван на личната му страна във Фейсбук:

 

Божков може да казва много неистини, но е прав за едно - в годишните финансови отчети на дружествата му от години е записано, че плаща такса (данък) от 20 % върху получените "комисиони", а не 15% върху залозите, както казва законът. (вижте приложена снимка от стр. 31 на ГФО на Национална лотария АД за 2016)
Направих си труда да прегледам всички финансови отчети на двете лотарийни дружества на Божков, които вече са достъпни на линка най-долу .
В приложение 1.1 към ГФО (III. Допълнителна информация към статиите на финансовия отчет) за всяка година ясно е дадено колко са брутните приходи от приети залози, колко са изплатените печалби, и е елементарно да се сметне колко е трябвало да плати при данък 15% от залозите и колко е платил реално при данък 20% от залози минус изплатени печалби (вижте приложена снимка с пример от сметките ми за Национална лотария АД за 2017 и 2018).
Ето спестените данъци по моите сметки:

Национална лотария АД:
2015: 3.14 млн.лв.
2016: 8.29 млн.лв.
2017: 59.97 млн.лв.
2018: 113.13 млн.лв.

Ню Геймс АД:

2015: 21.92 млн.лв.
2016: 36.39 млн.лв.
2017: 44.45 млн.лв.
2018: 53.84 млн.лв.

Общо за двете дружества за 2014-2018:
341.13 млн.лв.

И тук стигам до най-важното:
Божков е най-голямата риба в хазарта. И е трябвало да бъде проверяван и контролиран най-внимателно и обстойно. Комисията по хазарта се управлява от бивш данъчен. Той ли не знае как да чете данъчни декларации и ГФО? Член на комисията е настоящ данъчен. Той ли не знае как да чете? Председател на бюджетна комисия в парламента е бивш данъчен. Менда ли не знае как да чете? Финансовият министър работи в МФ от 20-ина години. Той ли не знае, че Божков е "избрал" по-ниската ставка?
5 години всички тези хора не видяха това и пропуснаха стотици милиони левове?
Абсурд.
Това е скъпоплатен чадър от най-високо ниво.
Както Божков каза "гледайте по-високо, над комисията- министър на финансите, премиер-министър..."
Не е прав Борисов, че журналистките са мисирки.
Мисирки сме всички, че търпим това.

https://7777.bg/pages/?pr=470

Снимка на Georgi Kadiev.

Към статията във в. СЕГА
Денебал

Не е прав Борисов, че журналистките са мисирки.
Мисирки сме всички, че търпим това.

??☝️

Калпазанче

Долу корумпираната клептокрация на шайката и нейните главатари! Съд и затвор.

bay Dragan

ФОРУМЪТ да внимава в лотариите!

 Така един играел онлайн лотарии на късмета, и хоп един ден ударил жакпота – един месец в колония с нудисти. Било радост и половина.

 Заминал нашият, и на входа на колонията го чака духова музика , мажоретки – абе тържествено посрещане. Влиза вътре, но управителя го спрял с „ Сваляй гащите“. Свалил гащите и се понесъл гол. Навсякъде голотия. Не щеш ли насреща му една красива дама, изваяна, гола… Дъхът му спрял и Оня се надигнал нагоре. Видяла го дамата , потупала го по рамото и му казала ,че ако на някой му се изправи, то трябва тя да го оправи. Това било закон в колонията.

Олизал се, и двамата влезли в една кабина - секс, секс, … Нашият с кеф се радвал на този жакпот. Кога ли друг път ще му се случи да спечели от онлайн томбола такова нещо.

Орахатил се накрая, разделили се с дамата и влезнал в една обща баня да си фърли един душ. Отпуснал се и от кеф пръднал. На мига един двуметров брадат негър с голямо .… го потупал по рамото и му обяснил , че законът тук е   при пръцкане без да дава обяснения да ги оправя. Дърпал се , ама негърът як и го обладал много сериозно – сменил му походката. Развикал се нашият , ревейки и почнал да кълне лотарията , колонията и персонала.

Последните се изненадали , такова нещо на недоволство за първи път им се случвало. Разбрали го след думите:

Аз съм на 65 години и на мене ми става един път в месеца ,а пък пърдя па 15 пъти на ден.

Guro Gurov

Сега, викам да спрем с тези публикации - корумпираният в територийката ни вече го откриха.

Какво повече да се напиняме?

Nickolas

Такси или данъци?

Желязко Желев

           Кадиеф е прав.И какво от това?Отдавна пиша,че сме колония.Но не е вярно.В духа на горния пост България е жена дето всеки я оправя.Тя дори не е робиня щото за роба се полагат грижи.

           Както казва адвокатчето 'време разделно е'

           И тез дето си натискат най много...........най първи ги оправят май.

×