facebook
twitter

Вие сте тук

48 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов: Да сме подготвени за възможно най-тежко развитие с COVID 19

Премиерът Бойко Борисов заговори за възможно най-тежко развитие със ситуацията около COVID 19. Това стана ясно от официално правителствено съобщение.

От него става ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е провел работна среща с Националния оперативен щаб, на която "е обсъдена актуалната епидемична обстановка с разпространението на COVID-19 у нас и мерките за поддържане на готовността на болниците да приемат и лекуват пациенти с новия вирус".

Здравният министър Кирил Ананиев докладвал на премиера Борисов, че на насрочена среща с Българския лекарски съюз ще бъде дискутирана корекция на цената на клиничната пътека за COVID-19. Целта била финансирането й да е адекватно на полаганите грижи от медицинските екипи. Продължава да се обсъжда  и възможността цените на всички клинични пътеки да бъдат завишени с такава сума, че с нея да може да се покрива входящият тест за коронавируса на пациентите при постъпване в болница, независимо с какво заболяване, а не да е за сметка на болния или на лечебните заведения.

"Засилваме готовността на болниците за лечение на българите с коронавирус. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията", заяви по време на срещата министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от правителственият пресцентър

Премиерът разпоредил "на здравния министър и на щаба да продължат изключително внимателно да следят и анализират данните на заболеваемостта у нас с цел възможно най-добра реакция на здравната ни система за опазване на здравето и живота на българските граждани".

Двойно се увеличава цената на клиничната пътека за лечение на COVID- 19. Тя вече става 1200 лв. Това стана ясно само минути след изявленията на Борисов и след среща между Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. Увеличават се цените и на клиничните пътеки за инфекционите заболявания. Средствата ще се вземат от резерва на Касата, съобщава Би Ти Ви.

В клиничната пътека ще се включва и PCR тест при приемане в болница и лечение. На този етап тестването за хоспитализация не е задължително и не се предвижда да се въведе за всички лечебни заведения.

Предстои да се въведат по-голяма гъвкавост в лечението на пациентите с коронавирус - възможната промяна ще е насочена към това в кой период от заболяването да се хоспитализира пациентът или да се изписва от лечебното заведение. Увеличава се и клиничната пътека за естествено раждане.

Към статията във в. СЕГА

Страници

geo_19

Ясна е интифата... Оня срещу Борисов пак е навлякъл униформата... Яко ще се мре.

dembik

Тцъ. Ковид няма.

Дежурния

Интересно на някои никове по форумите ще им сменят ли инструкциите...👀

Предводител нa ...

Разни държави започнаха да вадят България от списъка на безопасните ... 👀

vladofff

Ясно, а КПП-тата кога ще ги връщат? Или в полунощ ще стане ясно?

Предводител нa ...

Имам питане - защо НОЩвите до един ни обясниха преди няма и толкова, че сме на последния прешлен от опашката на вируса? Или пак журналисти са им изопачили думите?

Forza NATO

...защо НОЩвите до един ни обясниха преди няма и толкова, че сме на последния прешлен от опашката на вируса?

Там сме били тогава, но се придвижваме напред - прогрес, едно-друго.

Под мъдрото управление напредваме във всяко отношение.

Без

Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме подготвени за възможно най-тежкото развитие на ситуацията

Брао, Рамбо! Ако обаче не успеем да свикнем, ти ще се изнижеш кат пр*дня из гащи. Гарантирано!

Без

Ясно, а КПП-тата кога ще ги връщат? Или в полунощ ще стане ясно?

В полуНОЩ!

PlaNed
снимка на PlaNed

O, #ШъМретеЯко е зашил чувалите и вече загрява край тъча? 💨

Гледам, почти всички са запретнали ръкави. Готови за усилен труд!

Дежурния

Товарете чувалите в бурета. 👀

Dirk Struan

Гледам статистиката от НСИ за общата смъртност. Все още 2020 е устойчиво под 2019. Ако може всички пандемии да са така... супер.

https://www.nsi.bg/en/content/18162/basic-page/deaths-bulgaria-weeks

Дяд Омраз

Да, в България за щастие все още е така.

Други страни нямат този късмет

https://euromomo.eu/graphs-and-maps

 

Дежурния

През януари-2020 (преди настъплението на коронавируса в нашенско) общата смъртност за първите 5 седмици на 2020 е 90,6% от смъртността през 2019 г.

През април-2020 същият показател е 96.4% спрямо 2019 г.

👀

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Дяд Омраз, данните от ЕуроМомо са НАГЛО МАНИПУЛИРАНИ!

Заявявам го най-отговорно, следя този сайт от март, когато започна карантинирането по света!

До края на април, по времето когато в Италия и Франция "мряха като мухи" ЕуроМомо показваше, че именно Италия и Франция имат по-малка смъртност в сравнение с грипните си периоди на 2018 и особено на 2017! В края на май този сайт си смени фацата и изведниж се появиха пикове, които ги нямаше допреди месец-два!

Жалко, че не запазих скрийншот тогава, ама никога не съм допускал, че официален орган на ЕС ще бъде заставен откровено да ФАЛШИФИЦИРА данните, които сам е публикувал!

Та дотам стигнахме, дами и господа!

Ще плачем са соц-а, където се оказа, че цензурата е била по-разхалбена....

Dirk Struan

Нещо не виждам откъде мога да изтегля raw data от euromomo, та да си поигарая и аз с компютъра и статистиката.

stal

Капитане,

 

https://web.archive.org/web/*/https://euromomo.eu/graphs-and-maps

 

Ако не си запознат, сайта дава "снимка" на страница в интернет за минали моменти. Благодарение на него доказах, че доставчик е сменил "в движение" елемент от поръчката ни, без да ни уведоми. Ценен ресурс, но нямам време да го ровя, ако ти се занимава, може и да намериш, каквото търсиш.

Johnny2965

Именно официалните сайтове се използват за заблуди! Независимите сайтове са по-малко податливи на въздействията на властите.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

В момента ги опразваме

Epikur

 

  Очевидно с тези от снимката и без тях, вирусът си настъпва в България и ще се увеличава така както е по целия свят. Така че да ги обвиняваме, няма смисъл. Ако има нещо, което лично аз смятам за нередно, то е че нито министрите, нито НОЩ имат смелост да направят нещо, което не е минало през дебелата и празна глава на Боко. Никаква самостоятелност!  Хайде за министрите е обяснимо, те освен че са пряко зависими, също са и некомпетентни в медицинската професия хора, а и съвсем некадърни. Но онези от НОЩ са лекари, те трябва да наложат мнението си пред Тиквата. А те не смеят, той пък се оправдава с тях и така се получава кръг от който страда населението. Мангъров може да е харесван от едни, или жестоко отричан и плют от други, но поне има смелостта да държи една линия. Дали е вярна, никой не знае. Но и коя е вярната-също никой не знае.

Цаца
снимка на Цаца

Повече пот в учението, по-малко кръв в боя. Стар милиционерски девиз. Време е за нови тренировки по пълнене на спортни зали и стадиони с легла от държавния резерв. Този път май ще включат немски овчарки и бодлива тел.

Без

На тая снимка май няма ни един, който да не е с наднормено тегло. Трябва да внимават.

golyamataani

Да сме подготвени, но не сме! Няма никакъв контрол и точно заради това явно никой не спазва никакви мерки...за съжаление.

Джиджи

Няма никакъв контрол и точно заради това явно никой не спазва никакви мерки...

😂

 

Май трябва да е обратното, а? Я помисли малко ... 😝💋

Звън®
снимка на Звън®

На снимка #2 се вижда как фигурата на Тиквоний I Хипертоник плавно се доближава до благодатната форма на каца за кисело зеле. А дирникът му е напращял и е замязал на тъпана на  Шести пехотен на Негово Величество търновски полк.

 

Снимка #1 показва, че и проф. Кантарджиев също яко се шкемби - тирантите подчертават щедро налятата му снага. Професорът преди няколко дни бе в Бургас и посрещна скъпи гости - цял самолет туристи от Нидерландия. Вечерта той, заедно с Ангелкова и доц. Кунчев веселиха летовниците във вариетето на Слънчев брят. Кантарджиев показа виртуозен номер. Той изпуши на сцената две лули в пълно ритуално мълчание.  Само е помръдвал с кичестите си вежди. Що да номер е това? - недоумяват читателите. Същината на професорския майсторлък е, че той е пушил лулата си анално. 

 

От снимка #1 се вижда също, че трите шишковски моми от картината на Владимир Димитров - Майстора са без маски. Това е в противоречие със заповедта на МЗ. Крайно време е да се обяви обществена поръчка за омаскаряване на картините, провесени на обществени места.

tina_TI

https://frognews.bg/novini/oshte-edin-medik-speshniia-tsentar-sofiia-pochinal-zaradi-covid-19.html

Under_My_Thumb

Поставена диагноза без патологоанатомична експертиза?

 

Under_My_Thumb

...

Нафарфор

Тиквата отвори вратите на ада за да спаси собствената си кожа! А как през сълзи ни обяснява преди 2 месеца, че се грижел и му е мъка за всеки. Има си Началник, който да съди. Незнам дали е неговият.

6veik
снимка на 6veik
След пеене на псалмите , сектата се отправя към любимата идейна дискусия "Колко дяволи се въдята на върха на една игла ?" , или актуалната интерпретация. "Ко ши праим като дойде Цовид и почне яко да се мре" ? Опасявам се че само първото могат да го разнищят от дивана. За второто се иска да слезнат от скалата на отшелничеството си ..

Страници