facebook
twitter

Здраве

И без фитнес можеш да си фит!

503

Любимият на всички ни сезон - лятото, наближава и всички ние започваме да се оглеждаме трескаво за варианти как да влезем във форма, така че да се чувстваме добре на плажа в собствената си кожа.

Мнозина от нас започват да търсят помощ в бързи диети, други да си взимат абонаментни карти за фитнес залата.  Но за успокоение на тези, които не обичат изтощителните упражнения и никак не могат да гладуват има и други ефективни решения в борбата с килограмите, които ще разгледаме след малко.

Наднорменото тегло е проблем на много страни, най-вече в Щатите, но и Европа. България за съжаление също не е пощадена от участие в класация на страна с население имащо проблемно тегло. 
Освен физическата проблематика на надномерното тегло, в тялото е възможно да се проявят редица сигнали за проблем. Многобройни заболявания се появяват от недобре разградената и усвоена храна, задръстеното, с необработена храна, тяло е силно подложено на болестотворен процес, а проблемите с храносмилането са често срещани. 


Да поговорим малко за нуждата от детоксикация. Нуждата от детоксикацията се появява в тялото като сигнал, който указва, че тялото ни е препълнено с токсини, които трябва незабавно да бъдат изхвърлени. 

Какво представляват токсините? Токсините са всичко, което би могло да навреди на тялото и тук се включват отпадните продукти като амоняк, млечна и пикочна киселина, освен това и вредните вещества от възхуха и водата, тютюна, алкохола, кофеин и много други. 

Продължителното задържането на такива вещества в тялото води и до начало на болестотворен процес, затова е добре периодично поне 2-3 пъти в годината да се подлагаме на детоксикираща терапия, която да изведе токсините от тялото. 

Как можем да отслабнем? Ключов момент е да вземем категоричното решение, че сме готови на тази важна стъпка в нашия живот. На второ място е да помислим как ни влияят храните, които приемаме и следователно да изключим постепенно ястията, които затлачват тялото ни. Освен вида на храната е добре да се имат предвид и самите порции, които не бива да бъдат големи. На Изток мъдреците споделят, че е добре да се храним с количество храна, което може да се побере с двете ни шепи. 
Освен храната е важно да насочим и към някакви физически упражнения. Ако не сме фенове на фитнеса може да опитаме с групови занимания като йога, пилатес, каланетика, танци, имам изключително много варианти, от които да избираме. Така, съчетанието между полезно, балансирано хранене и физическа активност, ще може да ни приближи към целта да изглеждаме добре.

Клиниките за отслабване са много нашумял последно време вариант за поддържане на здравословно тегло. Какво представляват те? Обичайно клиниките за детокс и отслабване са разположени на някое красиво планинско или морско селище, където въздухът е свеж, липсва градския стрес и натовареност. Сред такава идилия е изключително лесно и приятно да се подложим на терапиите за отслабване, които клиниката е подготвила за нас. 


Такива терапии често могат да бъдат масажни терапии за отстраняване на целулита, прием на точно определено за деня количество калории, освен това и индивидуално изготвено меню, с храни които са препоръчителни за конкретната физика. Сред една от водещите в областта на здравословното хранене и отслабване клиника за намаляване на теглото е ЛъкиФит - помещава се в петзвездния Лъки Банско СПА & Релакс в Банско и предлага много активности, които могат да помогнат в борбата с килограмите.

Сутрешна гимнастика, дихателни упражнения, планински преходи и излети, плуване, хидроколон терапии, каланетика, фитнес, йога, тае бо, народни танци и много други.

Отслабването в клиники като тази е изключително лесно постижимо, защото човек съчетава релаксацията с приятни, за тялото и ума, активности. По време на престоя се елиминират стресът и натрупаното напрежение, природата от своя страна също зарежда тялото с положителна енергия. Така постигането на здравословно тегло и приятна външност изглежда не чак толкова трудно, дори напротив. Освен това по време на престой в такава клиника мнозина намират нови приятели и съмишленици, с които обменят идеи и опит.
 

Още

От БАБХ потвърдиха, че са продадени заразени суджук и риба

21.11.2019

1097 16
Личният лекар ще подсеща със SMS, че е време за преглед

20.11.2019

513 1
Най-много противогрипни ваксини са поставени на възрастни хора в София

08.11.2019

203 5