Медия без
политическа реклама

Кой сте вие, господин Катамаран?

18 Ноем. 2022

Непознатият в енергийните среди Росен Христов беше сложен начело на ключово министерство по време на криза. В биографията му има малко конкретика и много общи фрази, звучащи международно. Трудно дава информация за обучението и квалификациите си, а някои от твърденията му за постижения лесно се опровергават. За присъствието му в Калифорнийския университет има следи в реклама за стажантска програма.

Росен Христов е откритие на президентството, а популярността му в България преди да стане енергиен министър се свързва главно с ветроходството, катамарана и Хавайските острови.

Още с назначаването си служебният министър се зае с най-важната си задача - да върне "Газпром" на българския енергиен пазар. Министърът почти го удари на молба, от Русия не вдигаха телефона, а правителството унизително зачака. След като не успя да върне зависимостта на България от Москва чрез газа, служебният кабинет се пробва това да стане чрез доставките на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй".

Димките на Росен Христов активизираха прокуратурата, а враждата му с бившия министър на енергетиката Александър Николов ще се реши в съда.

Министърът на енергетиката не спря да разпространява фалшивата новина за плащането на руски газ от държави в Европейския съюз. Без последствия.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Росен Христов, досие

Още по темата