Медия без
политическа реклама

Дали хаосът около коронавируса не е умишлен?

21 Март 2021

Българският модел се изчерпва с нелогичните действия на управляващите. Отваряне - затваряне, тука има мерки - тука няма... Уж правителството най-добре управлява кризата, а България е с рекордно покачване на смъртността и е на дъното на класацията по ваксинация.

Има и такива, които печелят от всяването на страх и генерирането на хаос.

Разхлабването на мерките преди изборната кампания зависеше само от думата на премиера, а не от медицинската логика. Но вълната на заразата не спря по заповед на Бойко Борисов. 

Очертава се страхът и сбърканият ваксинационен план да спрат мнозина да отидат до урните и това да повлияе на резултата от изборите. Хаосът е в услуга на управляващите -  в пика на заразата хиляди карантинирани няма да имат никакъв шанс да гласуват. За ниската избирателна активност ще помогне и крайният срок за подаване на заявление за подвижна урна, с която карантинираните да гласуват – 31 март. Така тези, които се разболеят между 1 април и 4 април са директно лишени от избирателни права.

Ограничителните мерки, заради изпуснатия контрол върху заразата, ще оставят без обучение стотици членове на избирателни комисии. А това ще доведе до грешки в протоколите и хаос при предаването им. 

И докато в Европа правят показно за избори в пандемия, ние ги учим как да управляват кризата.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

хаос, коронавирус

Още по темата