Медия без
политическа реклама

Адвокат Екимджиев: В съдебната система тече разчистване като при мутрите

14 Февр. 2024

Съдебната реформа върви по две паралелни писти. Защото ни я обещаха не само Христо Иванов и Кирил Петков, но и Бойко Борисов и Делян Пеевски. На терен се случват забележителни неща - изчезнаха незаобиколими фактори като Иван Гешев и Петьо Петров - Еврото, а сега и Мартин Божанов - Нотариуса. А от друга страна търпеливо чакаме промените в Конституцията, законите и регулаторите. Това коментира в предаването (О)позиция на "Сега" адвокат Михаил Екимджиев, който допусна, че може и да не доживеем да дочакаме резултати от "визионерския подход".

Действащите на терен го правят "както навремето за 3 дни превзеха КТБ, както навремето се наложи Лютви Местан да се спасява в турското посолство и т.н.", посочи адвокатът.

По думите му подземният свят не търпи празно място. Елиминират се хора, които са станали неконтролируеми и опасни за политическите си ментори, смята Екимджиев. Те се отстраняват, когато вече е ясно кой ще заеме местата им. "Когато няма държавно правосъдие, има улично", обобщи той. 

Според Екимджиев трябва да има обществен натиск и медийно осветяване, за да не се спре само до "Нотариуса и някакъв клуб", какъвто опит се прави.

 

Във видеото вижте още:

Имало ли е политически чадър върху дейността на Мартин Божанов - Нотариуса

Защо според Екимджиев хора като Божанов са агенти на службите.

Какви са очакванията му за работата на комисиите в парламента и Съдийската колегия на ВСС, които ще разнищват Нотариуса?

Защо шантажираната от него съдия Владислава Цариградска съди държавата в Страсбург.

Как се фабрикуват компромати срещу съдии.

Още по темата