facebook
twitter

После

Прелет над печата

Вси?ко е наред. Сериозно!

571

Отвори ли нормален човек вестник, ще му се прииска да грабне една тояга и да строши главата на българската журналистика. Затова четенето на печата трябва да се прави от професионалисти като прелитащия, отдавна деквалифицирани да вършат каквото и да е друго. Деца, не ставайте журналисти!

И така - у нас всичко е наред! Стабилността е стабилна, протестите са смешни, а кметовете грамотни. Последното е новина, но за него по-долу.

Първо, кървав преврат няма да има, разбира се от "24 часа", който оня ден така се беше уплашил, че алармира за опасността на цялата 1-а стр. Тъмните сили са изгубили битка и протестът срещу властта се е превърнал в посмешище. "Не 30 000, а 300 излязоха да бутат кабинета в неделя", доволно ги брои на пръсти вестникът. Изобщо, "превратаджиите" са аматьори. Само един професионалист е бил на жълтите павета: "...Вечно протестиращият Йоло Денев обаче успя да се шмугне и легна на стълбите пред парламента..." Корав старчок е той, ама да видим к`во ще прави гражданското ни общество, когато и на него спре да му се занимава. Между другото - прелитащият ходи на единствения протест, на който Йоло не присъства - контра-Луков марш. Йоло не ходи там, защото ходи на Луков марш. 

Ала по-важен е първият учебен ден! "Монитор" отразява по-важното: "Над милион гушват цветарите за първия учебен ден". Брех, още не е сложен ред в тая система - цветята за първия учебен ден трябва да се продават при спечелена обществена поръчка! 

А "Стандарт" следи кореспонденцията между власт и народ - "Кметове пишат на първолаци". На първа линия е кметът на Стара Загора Живко, който написал следното (цитираме точно вестника) - "?омнете, че а?о ис?ате да успеете, трябва да бъдете трудолюбиви и търпеливи, делови и организирани". Въпросителните поставяме под въпрос, защото никой не дава указания има ли тука умисъл и закодирано послание, или като цяло мисълта да я търсим другаде.

 

Все още няма коментари

Още

Финикийски басейн

15.02.2019

506 1
Омерта

14.02.2019

457 1
Покана за танц

13.02.2019

405

Влез или се регистрирай за да коментираш