facebook
twitter

Технологии

Втори канал в YouTube е продаден за милиони

423

В рамките на няколко месеца втори YouTube канал от най-гледаните 100 се продава за милиони долари, а очакванията са, че тази година ще има и други подобни сделки. Става дума за Enchufe.tv, един от най-големите канали в YouTube със съдържание на испански, който има 19 милиона абонати (повече от Basphide или Logan Paul).

Тази сделка бе предшествана от продажбата на 13-ия най-гледан канал в YouTube  - Little Baby Bum, през юли миналата година. Въпреки че няма официална информация, продажбата на Enchufe.tv се оценява на над 5 милиона долара, докато тази от юли варираше между 7.7 и 11 милиона долара.

Тази тенденция се основава на три основни причини и първата от тях е, че YouTube започва да привлича към платформата си холивудски звезди и да се разделя със създателите на съдържание от собствената си платформа. Втората причина е прозаична - трудно сам може да поддържаш равнище в подобна платформа, затова е по-добре да капитализираш овреме успеха си.  И най-важното - след като си успял в YouTube, сигурно ти се иска да се развиеш на ново ниво, примерно в киното. 
Затова и YouTube напоследък пуска ново съдържание с участието на холивудски звезди като Уил Смит, Кевин Харт и Джейк Уайтхол.

Рискът е, че YouTube започва да прилича на медиите, които се опитва да измести.

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

325 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1283 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3388 83

Влез или се регистрирай за да коментираш