facebook
twitter

Технологии

Втори канал в YouTube е продаден за милиони

406

В рамките на няколко месеца втори YouTube канал от най-гледаните 100 се продава за милиони долари, а очакванията са, че тази година ще има и други подобни сделки. Става дума за Enchufe.tv, един от най-големите канали в YouTube със съдържание на испански, който има 19 милиона абонати (повече от Basphide или Logan Paul).

Тази сделка бе предшествана от продажбата на 13-ия най-гледан канал в YouTube  - Little Baby Bum, през юли миналата година. Въпреки че няма официална информация, продажбата на Enchufe.tv се оценява на над 5 милиона долара, докато тази от юли варираше между 7.7 и 11 милиона долара.

Тази тенденция се основава на три основни причини и първата от тях е, че YouTube започва да привлича към платформата си холивудски звезди и да се разделя със създателите на съдържание от собствената си платформа. Втората причина е прозаична - трудно сам може да поддържаш равнище в подобна платформа, затова е по-добре да капитализираш овреме успеха си.  И най-важното - след като си успял в YouTube, сигурно ти се иска да се развиеш на ново ниво, примерно в киното. 
Затова и YouTube напоследък пуска ново съдържание с участието на холивудски звезди като Уил Смит, Кевин Харт и Джейк Уайтхол.

Рискът е, че YouTube започва да прилича на медиите, които се опитва да измести.

Все още няма коментари

Още

НАСА откри най-древната молекула в останките на звезда в Млечния път

18.04.2019

1031 17
Google откри лаборатория по изкуствен интелект в Африка

13.04.2019

718 11
Учени заснеха за пръв път черна дупка

10.04.2019

2168 37

Влез или се регистрирай за да коментираш

×