facebook
twitter

Технологии

"Вояджър" 2 лети между звездите

374

Вървейки по стъпките на големия си брат - космическия кораб "Вояджър 1" на НАСА, сега и "Вояджър 2" навлезе в междузвездното пространство. Напускането на хелиопаузата - мястото, където горещият слънчев вятър се среща със студеното междузвездно пространство, беше отбелязано в края на ноември чрез данните, които подадоха сензорите за следене на плазмата, разположени на летателния апарат. Тези данни са били потвърдени от още три други инструмента.

Сондите "Вояджър 2" и "Вояджър 1" ще продължат да предоставят информация за процесите, които се случват, докато хелиосферата е подложена на постоянен междузвезден вятър.

Мисиите "Вояджър" бяха лансирани през далечната 1977 г. "Вояджър 1" се намира в междузвездното пространство от 2012 г., сега е на 21 400 млн. км от Земята. Сондите отдавна надхвърлиха първоначалната петгодишна задача за изследване на външните планети в Слънчевата система и в момента представляват най-продължителната мисия на НАСА.
Двата апарата Вояджър и два апарата Пионер - 10 и 11, са четирите междузвездни апарати.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

3019 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9198 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Коментари

пинятата
снимка на пинятата

хелиопаузата - мястото, където горещият слънчев вятър се среща със студеното междузвездно пространство

 

 

 

kaily
снимка на kaily

Ще полети след 30 000 години. Произвеждате фалшиви новини.

 

Voyager 2 официално напусна хелиосферата на Слънчевата система
Сондите Voyager 1 и Voyager 2 може да са напуснали хелиосферата, но все още не са напуснали Слънчевата система и няма да я напуснат скоро.
Пределът на Слънчевата система е външната граница на Облака на Оорт - множество малки обекти, които все още са под влиянието на гравитацията на Слънцето. Размерът на Облака на Оорт не е опреден точно, но се очаква да започва от около 1000 астрономически единици (AU) от Слънцето и да се простира до около 100 000 AU. ( 1 AU е разстоянието от Слънцето до Земята). Ще са нужни около 300 години, докато Voyager 2 достигне вътрешната граница на Облака на Оорт и вероятно 30 000 години, за да излезе от него.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×