facebook
twitter

Технологии

Ватиканът одобри "умна" молитвена броеница

507

Във Ватикана, изглежда, не са много доволни от това как младите хора нямат много вяра и рядко посещават църквата. Може би затова са решили да отидат при тях, като им предложат инструмент за молитви, т.е. да бъдат в крак със съвременните тенденции. 

Устройството се казва Click To Pray eRosary и е молитвена броеница. Тя се свързва към смартфона на потребителя чрез приложение. Активира се, когато потребителят направи движение с ръката във формата на кръст.
Самата броеница е направена от 10 мъниста от черен ахат и хематит, а всички данни се съхраняват в "умен" кръст, пише Engadget. След като активира устройството, потребителят може да избира между три типа молитва: стандартна, съзерцателна или тематична, която ще се променя ежегодно с годишна актуализация. Цялото религиозно съдържание, от което се нуждае потребителят, може да бъде персонализирано чрез приложението.

Тази уникална „джаджа за молитва“ не само помага на вярващия в неговата молитва. Тя записва и броя и поддържа статистически данни. Устройството също така събира здравна информация за потребителите.

Електронната броеница е одобрена от инициираната от папата мрежа – Worldwide Prayer Network. Цената на тази необичайна религиозна джаджа е 99 евро или 110 долара. 
 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

343 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1432 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3597 83

Коментари

urupuchi

Следват бета версия на РобоПадре1.0 (Boston Dynamics) и iPope (Apple)

 

Църквата си остава единствената НПО с въображение! Откога ги чакам да пуснат акции на борсата... 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×