facebook
twitter

Технологии

Tesla ще строи Gigafactory в Китай

280

Tesla избра мястото за своята фабрика в Китай. Компанията хареса терен в Шанхай, на който ще бъде построена първата Gigafactory в Китай, т.е. - първата фабрика на компанията извън Съединените щати.
Tesla обяви, че строителството на завода ще започне скоро, а производственият процес - в рамките на две до три години. Предполага се, че фабриката ще произвежда около 500 000 автомобила годишно.
Целта на Tesla е да увеличи производството на автомобили, а оттам - и до намаляване на цените на колите.
Желанието на Елън Мъск е да разработи автомобил, който ще струва между 20 и 30 хиляди долара. Смята се, че единствената пречка за постигането на тази идея сега е производственият капацитет на заводите в Съединените щати.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

3019 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9198 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Коментари

Доц.Трътлев

А Тръмп какво казва по въпроса? Нали уж ще прави Америка отново велика, раздава санкции наляво и дясно, а Мъскито се юрна към Китай да му излиза по-евтино. Без Китай са заникъде. Гледам, че и Китай започва да наказва. Китайски съд забранява да се продават повечето от телефоните на Ейпъл на територията поради патентни нарушения.

TRIF007

Едно нещо трябва да му се признае на Елън Мъск. Принуди производителите на автомобили да предлагат електрички. Тръмпа да го духа и неговите петролни приятелчета дето производството им се дотира с държавни субсидии. На електичката батерията и е проблема но до 2023 и тои ще се реши. В момента се провеждат тестове на ново поколение литиеви батерии които ще позволят пробег на сегащните електички до 600 - 800 мили с едно зареждане.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×