facebook
twitter

Технологии

Руснаците пенсионираха Фьодор

992

Руският робот Фьодор (Skybot F-850) вече няма да лети до Международната космическа станция. Фьодор беше изпратен до МКС през август. Космонавтите Александър Скворцов и Алексей Овчин проведоха няколко експеримента с него. Роботът се опита да прикачи електронни конектори с помощта на дистанционно управление, задейства ръчна бормашина, отвертка и други инструменти и се върна на Земята на 7 септември

Сега Фьодор ще бъде заменен от нов модел. Според Евгений Дудоров, изпълнителен директор на научно-производственото предприятие "Андроидна техника“ и конструктор на Skybot F-850, вече е започнало проектирането на новия робот, който ще може да работи в открития космос. 

„Не, Фьодор няма да лети. Той изпълни мисията си “, каза Дудоров. "Той няма какво повече да прави там", допълни той.
Защо е необходим нов модел робот? Според конструктора Феодор не е подходящ за по-сложни задачи. Предвижда се новият робот да „загуби“ краката си, защото няма нужда от тях в открития космос. Освен това ще има по-сериозна защита на всички системи и електроника от космическата радиация.
"Вече работим върху системи, които трябва да отговарят на изискванията за работа извън МКС", заяви Дудоров. Целта е новият робот да е първата по рода си „умна“ машина, излязла в открития космос. С други думи, следващата модификация на Фьодор може да бъде Алексей Ленов (първият човек, излязъл в космоса) сред хуманоидни роботи.
Ако няма забавяне в изпълнението на програмата за проектиране на ново устройство, "ние ще бъдем първите", каза Дудоров.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

313 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1196 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3236 83

Коментари

rorik

Ммм даа,

Иха , уха , първи сме , ма така и не разбрахме в какво , м??Важно е да кажем първи , че сме първи.

 

wreckage
снимка на wreckage

Носят ли, носят ли кокошките, рорииииик?

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)