facebook
twitter

Технологии

Puffin направи облачна операционна система

75

 

Ако компютърът ви, лаптопът ви и интернетът ви са стандартни, вие ще браузвате с ограничена скорост. Но ако браузърът ви е качен в облак, нещата доста ще се подобрят. Puffin Browser например е уеббраузър за Android, който се отличава от останалите с това, че предоставя своите функции през облак, т.е. през сървърите на развиваща се компания. Той позволява на този браузър да отваря страници по-бързо независимо от класа смартфон, който притежавате, както и от възможността за отваряне на Flash страници.

По-интересната новина е, че стартъпът, който стои зад проекта, вече предлага мобилна операционна система, наречена Puffin OS. Тази операционна система е базирана на Android, но работата й ще се осъществява главно на сървърите на компанията, т.е. всичко е качено в "облака".

Това означава, че операционната система ще бъде доста проста, „лека“ и предназначена да работи и на устройства, които имат много по-слаби функции, т.е. такива, които струват под 100 долара.

Това не е първата операционна система, която се опитва да се качи изцяло в облак. Mozilla искаха да направят нещо подобно със своята Firefox OS, но те прекратиха разработването на системата.

Все още няма коментари

Още

Китай стартира разработка на 6G мрежа

13.11.2019

1492 25
НАСА засече чудовищен термоядрен взрив на неутронна звезда

13.11.2019

518 5
Меркурий ще се покаже пред Слънцето, но не го гледайте

11.11.2019

689 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×