facebook
twitter

Технологии

Puffin направи облачна операционна система

82

 

Ако компютърът ви, лаптопът ви и интернетът ви са стандартни, вие ще браузвате с ограничена скорост. Но ако браузърът ви е качен в облак, нещата доста ще се подобрят. Puffin Browser например е уеббраузър за Android, който се отличава от останалите с това, че предоставя своите функции през облак, т.е. през сървърите на развиваща се компания. Той позволява на този браузър да отваря страници по-бързо независимо от класа смартфон, който притежавате, както и от възможността за отваряне на Flash страници.

По-интересната новина е, че стартъпът, който стои зад проекта, вече предлага мобилна операционна система, наречена Puffin OS. Тази операционна система е базирана на Android, но работата й ще се осъществява главно на сървърите на компанията, т.е. всичко е качено в "облака".

Това означава, че операционната система ще бъде доста проста, „лека“ и предназначена да работи и на устройства, които имат много по-слаби функции, т.е. такива, които струват под 100 долара.

Това не е първата операционна система, която се опитва да се качи изцяло в облак. Mozilla искаха да направят нещо подобно със своята Firefox OS, но те прекратиха разработването на системата.

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

364 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1612 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3895 83

Влез или се регистрирай за да коментираш