facebook
twitter

Технологии

През 2030 г. Земята ще изглежда като преди 3 млн. години

1655
Pixabay

Учените предупреждават, че климатът на Земята през 2030 г. ще бъде точно такъв, какъвто е бил преди 3 милиона години, пишат изследователи в проучване, публикувано в списанието на Американската научна академия.
Преди 3 млн. години е средата на пилоцена - втората и най-скорошна епоха от периода неоген. По това време Земята е в период на суша. Северна и Южна Америка все още не са били обединени, Гренландия не е била леден остров, а нивото на океаните е било с 18 метра по-високо от днешното. Средната температура тогава е с от 1.8 до 3.6 градуса по Целзий по-висока от днешната средна температура. "Вървим към много драматични промени в изключително кратко време", заявява Джак Уилямс, специалист по палеоекология и климатология в Университета на Уисконсин. 

Ако продължи в същите темпове, през 2150 г. Земята ще се върне в състоянието, в което е била преди 50 милиона години, в зората на еволюцията на първите бозайници. Какво ще стане с континентите? Ледените шапки на полюсите няма да се разтопят бързо и поне през следващите сто години Гренландия няма да стане отново зелен остров, както е била, смята професор Уилямс. Нивото на океаните няма да се увеличи с 18 метра и няма да има много поражения по сушата, смята той. "Но затоплянето ще изненада живите същества, на които им трябваха милиони години да се развият в настоящите си форми. Ето защо много животни ще изчезнат", добавя професор Уилямс пред АФП.
 

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

3019 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9198 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Коментари

Jassie

Логичният край на най-низшето животно. По Самюъл Лангхорн Клемънс.

Кире

Ще дойдат по-умни, по-миролюбиви и по-малко алчни същества. 

Памфуций
снимка на Памфуций

👌

mi6osp.

А Земята навлиза в поредния ледников период.

ИлияНиколов

Язък, таман щях да навърша годинки за пенсия...

 

dobadoba

Обзалагам се на кашонче ракия, че климатът 2030г ще е подобен на сегашния.

⚓️

За протокола: не съм ”учен”.

rurade
снимка на rurade

Тъй като никой не знае  какво е било в далечното минало всички подобни сравнения са абсолютни измишльотини!

А най-смешното е, че не могат да кажат какво ще е времето само за няколко седмици напред,но са решили да ни дадат прогноза за след цяло десетилетие-пълни мошенници...

дренски

Съжалявам, че няма да проверя прогнозата.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×