facebook
twitter

Технологии

Поръчайте си селфи от Космоса

96

Ново безплатно приложение, наречено Spelfi, ще позволи на потребителите да правят снимки от Космоса, използвайки камерите на сателитите Airbus, които се движат на около 650 километра над нашата планета.
Снимките няма да съдържат крупни кадри или лица на потребителите, тъй като камерите са проектирани да улавят само големи групи хора на събития като спортни състезания или протести.
Първото селфи от Космоса бе показано в документален филм на BBC - група активисти от движението „Сбогом на пластмасовите торбички“, протестираше срещу замърсяване с пластмаса на плаж на азиатския остров Бали. Те написаха „Действай сега“ на Seseh beach, а активистката Изабел Вайсен използва „Спелфи“, за да заснеме надписа от Космоса през облаците.

Чрез приложението потребителите потвърждават своето участие в събитието, не е необходимо те да създават събитието. След това насрочват селфи за определена локация и определено време и чакат сателита да свърши останалото. 

Изпълнителният директор на Spelfi Крис Нюланд казва, че цялата история е насочена към хора, които искат да променят света чрез социалните медии и снимки.

"Силата на Spelfi може да повиши осведомеността в световен мащаб, насърчавайки другите да се присъединят и искат да направят промяна, както направи Изабел с пластмасовите торбички в Бали", обясни Нюланд.

Airbus има близо 50 сателита на Земята, обикалящи около нашата планета. Те използват оптични камери, които могат да направят висококачествени фотографии и през облаците. 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

316 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1215 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3267 83

Влез или се регистрирай за да коментираш

×