facebook
twitter

Технологии

Password Checkup ще проверява паролите в Chrome

27
 Pixabay

Вероятно няма потребител, който да не е запазил някоя парола в Google Chrome. Сега Google реши да помогне на потребителите си с нова функционалност, която ще им позволи да сърфират по-безопасно. Password Checkup позволява на всеки потребител да проверява всички пароли, съхранени в неговия профил. Услугата е достъпна в уебверсия на Android и скоро ще бъде част от Chrome.

С Password Checkup всеки потребител може да провери дали паролата, която използва, e в списък с използвани пароли, или е част от пароли, откраднати от услуги на трети страни. Как става проверката за крадена парола? Всички запазени от потребителя пароли се тестват - те се преглеждат и се сравняват с вече публикувана база данни от 4 милиарда пароли. Освен това услугата ще уведомява потребителя, ако някоя от неговите запазени пароли е лесна, с повтарящи се символи и т.н. Ако в списъка с 4 милиарда пароли се появи комбинация от сходно потребителско име и парола, потребителят ще бъде уведомен, че трябва да промени паролата за този профил.

Чрез подобно удостоверяване директно през браузъра Google може да помогне за осигуряване на по-голяма сигурност на потребителите. По-добрите мениджъри на пароли имат подобна функционалност, но проверката става по по-тромав начин.

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

313 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1197 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3236 83

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)