facebook
twitter

Технологии

Компании за милиарди се управляват със смартфон

189
 Pixabay

По-младите поколения, които са израснали със смартфон в ръка, не са наясно, че преди всички неща, които можем да направим днес с телефона си, са съществували като отделни устройства. Телефон с кабел, музикален плеър, камери, дигитални асистенти, карти и многобройни други джаджи - всичко вече се побира в джоба ви.

Освен това смартфоните, комбинирани с високоскоростен интернет, който е достъпен навсякъде, промениха начина ни на работа и една от тези промени е, че днес вече нямаме нужда от персонални компютри. Това заявява не кой да е, а Марк Бениоф, изпълнителен директор на известната компания Salesforce, която генерира повече от 13 милиарда долара приходи годишно, а стойността на компанията е близо 150 милиарда долара.

Единственият инструмент, от който Бениоф се нуждае, за да управлява компанията, е неговият смартфон. „Вече не притежавам компютър. Телефонът наистина се превърна в продължение на моя офис. Където и да съм, ако имам телефон, мога да работя“, казва Бениоф.

Шефът на Salesforce не е единственият шеф на голяма компания, който не се нуждае от компютър, за да управлява бизнеса. Същото прави и изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси, той също не използва компютър. 

Те изтъкват, че телефонът е по-важен от лаптопа за ръководителите на компании по две причини. Първо, ръководенето на компания често се свежда до постоянна комуникация с мениджъри и служители, което изисква само телефон. Второ, както показват някои проучвания, тъй като лаптопът предлага повече функции, шансовете нещо да ви разсее са по-големи, докато с телефона те могат по-добре да се съсредоточат върху конкретни проблеми и задачи. 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

316 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1215 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3267 83

Влез или се регистрирай за да коментираш

×