facebook
twitter

Технологии

Китайската армия се отказа от Windows

634

Китайските военни, които в момента използват на своите компютри американски софтуер, се решиха на радикална програма заради страх от шпионаж. Те се отказват от Windows и започват да разработват своя собствена операционна система.

След неотдавнашното решение на президента Доналд Тръмп смартфоните на Huawei вече няма да могат да използват пълната версия на операционната система Android на Google. Затова решението на китайците не е неочаквано. 

Докато Huawei иска да използва американския софтуер, но му е забранено, военните от Китай  умишлено се отказват да използват Windows и ще започнат да разработват своя собствена операционна система.

Както съобщават медиите, Китай вече не може да се довери на технологиите, разработени в Съединените щати. Те вярват, че техните компютри трябва да използват собствен софтуер, който ще бъде много по-безопасен, т.е. по-труден за проникване, отколкото Windows.

Китайците се опасяват, че Тръмп и Съединените щати биха могли да използват Windows, за да шпионират китайските военни.

За развитието на операционната система е подбран екип от експерти в рамките на Internet Security Information Leadership Group, която е независима от военните и от разузнавателните агенции, а е подчинена директно на ЦК на Китайската комунистическа партия.

 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

288 4
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1072 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3014 83

Влез или се регистрирай за да коментираш

×