facebook
twitter

Технологии

Китайската армия се отказа от Windows

616

Китайските военни, които в момента използват на своите компютри американски софтуер, се решиха на радикална програма заради страх от шпионаж. Те се отказват от Windows и започват да разработват своя собствена операционна система.

След неотдавнашното решение на президента Доналд Тръмп смартфоните на Huawei вече няма да могат да използват пълната версия на операционната система Android на Google. Затова решението на китайците не е неочаквано. 

Докато Huawei иска да използва американския софтуер, но му е забранено, военните от Китай  умишлено се отказват да използват Windows и ще започнат да разработват своя собствена операционна система.

Както съобщават медиите, Китай вече не може да се довери на технологиите, разработени в Съединените щати. Те вярват, че техните компютри трябва да използват собствен софтуер, който ще бъде много по-безопасен, т.е. по-труден за проникване, отколкото Windows.

Китайците се опасяват, че Тръмп и Съединените щати биха могли да използват Windows, за да шпионират китайските военни.

За развитието на операционната система е подбран екип от експерти в рамките на Internet Security Information Leadership Group, която е независима от военните и от разузнавателните агенции, а е подчинена директно на ЦК на Китайската комунистическа партия.

 

Все още няма коментари

Още

Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

03.06.2019

19405 18
Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2296 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

482 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×