facebook
twitter

Технологии

Китай печели битката за 5G

932

САЩ изостава след Китай в надпреварата за изграждане на следващото поколение безжични комуникации, известни като 5G. Заради това Вашингтон рискува да пропусне потенциални икономически ползи, показва нов доклад на консултантската компания Deloitte, цитиран от Ройтерс.

В момента Китай има 10 пъти повече подкрепа за 5G комуникациите от Съединените щати. Само за три месеца през 2017 г. китайските телекоми са добавили повече телекомуникационни кули, които имат възможност да поддържат бъдещия стандарт, отколкото САЩ за предходните три години, сочат данните на Deloitte Consulting. Китай надмина САЩ с 24 милиарда долара инвестиции от 2015 година и е изградила досега 350 000 нови телекомуникационни кули за поддръжката на 5G, докато САЩ са направили под 30 000.

Първите страни, които пуснат следващото поколение мрежи, ще получат "непропорционални печалби", тъй като 5G носи "ера на неизползван икономически потенциал", се казва в доклада. Документът показва, че в Китай е по-евтино с 35% да се инсталира необходимото оборудване, за да се свържат телекомите с 5G, в сравнение със САЩ.

Дан Литман, директор в Deloitte, заяви, че "за да могат САЩ да останат конкурентоспособни и в крайна сметка да бъдат лидери, надпреварата за 5G трябва да бъде внимателно оценена и да бъдат предприети бързи действия".

САЩ все още могат да се изравнят с Китай, се посочва в доклада, който препоръчва на страната да коригира своята политика, за да се намали времето за интеграция и да насърчи телекомите да си сътрудничат.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата

10.02.2019

3322 43
Семена от памук покълнаха на Луната, но не оцеляха

17.01.2019

1945 27
Три пъти по-голяма от Земята екзопланета бе открита в съзвездието Мрежичка

09.01.2019

1939 12

Коментари

Hegel
снимка на Hegel

Китай добре си научи урока от Япония и тигрите.

???

FIRST 2

Късно е чадо - резето хлопна.

сандос1

Хе,хе.

Пък и номера с изкупуване накуп като с Нокиа или скайп тук няма да мине.

Влез или се регистрирай за да коментираш