facebook
twitter

Технологии

Израел праща "Генезис" на Луната

432
Проф. Одед Ааронсън от института Вайцман пред Beresheet

Израел ще пусне първия си безпилотен космически кораб, който ще кацне на Луната. Космическият кораб, наречен Beresheet (Генезис), ще стигне до  спътника на Земята за около три месеца, стана ясно на Cybertech 2019 в Тел Авив. По думите на Нир Тенсера, собственик на компанията Nsknox, апаратът ще стигне до целта си като измине по-голямо разстояние за да използва по-удачно гравитацията и така да получи необходимото ускорение.

„Това е голям успех за Израел. Когато стигнем до Луната, ние ще застанем рамо до рамо със САЩ, Русия и Китай. След като космическият кораб се спусне до Луната, ще постави израелското знаме и ще си направи селфи, казва Тенсера.

Няма да има човешки екипаж на "Генезис", но ще има голяма капсула за времето, която ще включва детски рисунки, знамето на Израел, спомени от Холокоста ...

Целият проект ще струва около 100 милиона долара, повечето от които са събрани от частни донори, водени от президента на SpaceIL, филантропа Морис Кан. "Генезис" ще бъде изстрелян със SpaceX Falcon 9 от Cape Canaveral, Флорида. 

Все още няма коментари

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

2991 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9181 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Влез или се регистрирай за да коментираш

×