facebook
twitter

Технологии

Израел праща "Генезис" на Луната

438
Проф. Одед Ааронсън от института Вайцман пред Beresheet

Израел ще пусне първия си безпилотен космически кораб, който ще кацне на Луната. Космическият кораб, наречен Beresheet (Генезис), ще стигне до  спътника на Земята за около три месеца, стана ясно на Cybertech 2019 в Тел Авив. По думите на Нир Тенсера, собственик на компанията Nsknox, апаратът ще стигне до целта си като измине по-голямо разстояние за да използва по-удачно гравитацията и така да получи необходимото ускорение.

„Това е голям успех за Израел. Когато стигнем до Луната, ние ще застанем рамо до рамо със САЩ, Русия и Китай. След като космическият кораб се спусне до Луната, ще постави израелското знаме и ще си направи селфи, казва Тенсера.

Няма да има човешки екипаж на "Генезис", но ще има голяма капсула за времето, която ще включва детски рисунки, знамето на Израел, спомени от Холокоста ...

Целият проект ще струва около 100 милиона долара, повечето от които са събрани от частни донори, водени от президента на SpaceIL, филантропа Морис Кан. "Генезис" ще бъде изстрелян със SpaceX Falcon 9 от Cape Canaveral, Флорида. 

Все още няма коментари

Още

НАСА публикува снимка на космическия си апарат Curiosity, заснета от орбита около Марс

14.07.2019

3634 2
Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

03.06.2019

19788 18
Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2510 19

Влез или се регистрирай за да коментираш

×