facebook
twitter

Технологии

Интернет с удвоена скорост получиха в МКС

189
Pixabay

В цифровата епоха връзката с интернет е важно условие, дори и да се намирате в гората. Тази връзка е изключително важна даже ако сте в ниска земна орбита. Особено когато правите изследвания и експерименти, които могат да ви помогнат да проправите пътя за бъдещи мисии до Луната, Марс и други дестинации в дълбокия космос.

Ето защо НАСА обнови интернет връзката на Международната космическа станция, като ефективно удвои скоростта, с която може да изпраща и получава данни. С новото надграждане Международната космическа станция има 600 мегабита в секунда.

"Комуникационните мрежи на НАСА играят ключова роля във всяка мисия, като позволяват на данни от космическите проучвания да достигнат бързо до Земята. Това увеличение подчертава нашия ангажимент за предоставяне на висококачествени оперативни услуги за изследователските мисии на НАСА днес и в бъдеще", заяви Джордж Мороу, директор на Центъра за космически полети "Годард".

Данните минават през поредица от наземни антени, наречени "космическата мрежа", и сателитна система за проследяване и предаване на данни. Тези спътници са разположени на висока орбита над различни стратегически места, които след това изпращат информацията до различни центрове на НАСА, като се използват фиксирани линии. Целият процес има закъснение по-малко от секунда.
 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

291 4
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1082 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3028 83

Влез или се регистрирай за да коментираш

×