facebook
twitter

Технологии

Google надгради очилата си

41

Google лансира нова версия на своите очила - Google Glass Enterprise Edition 2. В сравнение с предишната версия новите имат по-добър процесор, по-голяма батерия, нова камера и нова рамка. И цената им е с 1/3 по-ниска - тя пада от $1499 на $999.

Google Glass - очилата с разширена реалност, бяха представени през 2013 г. Те не бяха първите AR-очила, не станаха много популярни, но оказаха силно влияние върху развитието на този сектор. В тях информацията се показва на призматична единица, разположена над дясното око. От там изображението се прожектира към стъклата и става видимо за потребителя.

Компанията лансира очилата като спомагателно устройство, способно да ви показва известия, нотификации и друга полезна информация за разлика от Microsoft Hololens например, при които върху реалната картина се налагат виртуални обекти.

Подобно на предишната версия, новите очила не са предназначени за крайни потребители, а за компании, които ги използват в работата си. Като цяло очилата запазиха дизайна си, въпреки че получиха нова рамка, създадена в партньорство със Smith Optics. Основните промени са свързани с техническите характеристики на устройството. Сега процесорът е Qualcomm Snapdragon XR1, проектиран специално за AR и VR устройства. Освен това устройството има 3 GB оперативна памет и 32 GB постоянна памет.

Google актуализира камерата на очилата, чиято разделителна способност сега е 8 мегапиксела, бе добавена и поддръжка за новите Bluetooth и Wi-Fi стандарти, както и USB-C порт. Батерията на очилата трябва да издържи 8 часа в нормален режим. Компанията вече е започнала да приема поръчки за устройството.

Все още няма коментари

Още

Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

03.06.2019

19405 18
Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2296 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

482 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×