facebook
twitter

Технологии

Google надгради очилата си

47

Google лансира нова версия на своите очила - Google Glass Enterprise Edition 2. В сравнение с предишната версия новите имат по-добър процесор, по-голяма батерия, нова камера и нова рамка. И цената им е с 1/3 по-ниска - тя пада от $1499 на $999.

Google Glass - очилата с разширена реалност, бяха представени през 2013 г. Те не бяха първите AR-очила, не станаха много популярни, но оказаха силно влияние върху развитието на този сектор. В тях информацията се показва на призматична единица, разположена над дясното око. От там изображението се прожектира към стъклата и става видимо за потребителя.

Компанията лансира очилата като спомагателно устройство, способно да ви показва известия, нотификации и друга полезна информация за разлика от Microsoft Hololens например, при които върху реалната картина се налагат виртуални обекти.

Подобно на предишната версия, новите очила не са предназначени за крайни потребители, а за компании, които ги използват в работата си. Като цяло очилата запазиха дизайна си, въпреки че получиха нова рамка, създадена в партньорство със Smith Optics. Основните промени са свързани с техническите характеристики на устройството. Сега процесорът е Qualcomm Snapdragon XR1, проектиран специално за AR и VR устройства. Освен това устройството има 3 GB оперативна памет и 32 GB постоянна памет.

Google актуализира камерата на очилата, чиято разделителна способност сега е 8 мегапиксела, бе добавена и поддръжка за новите Bluetooth и Wi-Fi стандарти, както и USB-C порт. Батерията на очилата трябва да издържи 8 часа в нормален режим. Компанията вече е започнала да приема поръчки за устройството.

Все още няма коментари

Още

Туитър призна злоупотреба с телефони на потребители

09.10.2019

361
Илон Мъск представи най-новата версия на ракетата за Марс

30.09.2019

4016 103
Възникнал е проблем в работата на Инстаграм

22.08.2019

721 7

Влез или се регистрирай за да коментираш

×