facebook
twitter

Технологии

Google добави реалност в Maps

649

Функция, която Google представи за първи път миналата година, вече се тества, макар и от ограничен брой потребители. Очакванията са тя да бъде достъпна след тестовия период, т.е. към края на годината.

Идеята е страхотна и ще осигури много по-лесна и по-точна навигация. По принцип тази нова функция използва така наречената добавена реалност, за да показва информация на екрана от устройството.

Камерата на устройството е насочена към обект на улицата, докато картата е намалена в долния край на екрана. Екранът пък показва това, което камерата вижда, но когато Maps разпознае околните сгради и забележителности, тя ще започне да показва информация, която ще изглежда така, сякаш е написана на улиците и сградите.

Този начин на навигация е предназначен за ходене пеша и от Google подчертават, че не трябва да се използва по време на шофиране.

Колко полезно е това може да видим, когато започнем да вървим по улица, на която не знаем името и нямаме представа от посоката, в която трябва да се движим. Реално погледнато, това се случва често. 

Все още няма коментари

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

2991 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9181 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Влез или се регистрирай за да коментираш

×