facebook
twitter

Технологии

Google добави реалност в Maps

651

Функция, която Google представи за първи път миналата година, вече се тества, макар и от ограничен брой потребители. Очакванията са тя да бъде достъпна след тестовия период, т.е. към края на годината.

Идеята е страхотна и ще осигури много по-лесна и по-точна навигация. По принцип тази нова функция използва така наречената добавена реалност, за да показва информация на екрана от устройството.

Камерата на устройството е насочена към обект на улицата, докато картата е намалена в долния край на екрана. Екранът пък показва това, което камерата вижда, но когато Maps разпознае околните сгради и забележителности, тя ще започне да показва информация, която ще изглежда така, сякаш е написана на улиците и сградите.

Този начин на навигация е предназначен за ходене пеша и от Google подчертават, че не трябва да се използва по време на шофиране.

Колко полезно е това може да видим, когато започнем да вървим по улица, на която не знаем името и нямаме представа от посоката, в която трябва да се движим. Реално погледнато, това се случва често. 

Все още няма коментари

Още

Приложения на "Гугъл" се сринаха, засегнати са милиони

03.06.2019

19576 18
Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2379 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

517 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×