facebook
twitter

Технологии

Философ: Само алгоритмите на машините ще подобрят живота ни

40

На конференция, проведена в Гърция, норвежкият философ Андрес Индсет заяви, че човекът не е най-умното нещо на планетата. Индсет е твърд привърженик на технологията. Той смята, че "технологията е отговор на всичко", но "ние не задаваме правилните въпроси". "Технологията не може да се разглежда като нещо добро или нещо лошо. Тя е и двете едновременно", казва Индсет. Според него днес въпросът не трябва да бъде "как технологиите могат да ни помогнат", тъй като това само ще ограничи нашите цели.

Индсет казва, че алгоритмите стават по-добри и по-умни и по този начин - по-способни от човека да научат нови неща. В такъв свят, в който доминира технологията, човекът не е необходим, но пък е единственият вид, който е съзнателен и може да създава теоретични идеи. Поради това Индсет вярва, че човешкият вид не е най-умният на света, но все още има роля в развитието на живота на Земята, какъвто я познаваме.

"Философията винаги е била около нас, ние просто трябва да я направим практична", каза Индсет, добавяйки, че нашите проблеми могат да бъдат решени с древна философия, чрез комбиниране на елементите от миналото, които се крият пред очите ни.

За Индсет чувствителността е родното място на творчеството и това е основният принцип, който трябва да следват политическите лидери и предприемачите. Норвежецът е убеден, че само с подобрение на алгоритмите човешката раса би подобрила живота си.

Все още няма коментари

Още

НАСА откри най-древната молекула в останките на звезда в Млечния път

18.04.2019

1038 17
Google откри лаборатория по изкуствен интелект в Африка

13.04.2019

722 11
Учени заснеха за пръв път черна дупка

10.04.2019

2174 37

Влез или се регистрирай за да коментираш

×