facebook
twitter

Технологии

Apple и Qualcomm в люта битка на китайска територия

285


Във връзка с дело за патенти, заведено от Qualcomm, китайски съд забрани на Apple да продава телефоните си на територията на Поднебесната империя. Забраната важи за всички телефони, по-нови от iPhone 6S, с изключение на най-новите. Това включва iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, iPhone 8, 8 Plus и iPhone X.

Решението на съда засяга само продажбата на китайския пазар. Apple може да продължи да произвежда и изнася телефони от Китай.

Патентите, защитени от Qualcomm, се отнасят до начина, по който телефонът управлява приложенията, и начина, по който потребителят настройва и преформатира изображенията.

Qualcomm и Apple се съдят взаимно от началото на 2018 година. Qualcomm ги обвинява, че използват защитени технологии, Apple - за нарушаване на договорите. Двете компании не желаят да решат споровете си извънсъдебно. 

Реакцията на Apple на съдебното решение дойде веднага - компанията обяви, че ще обжалва решението.

"Усилията на Qualcomm за забрана на нашите продукти са друг отчаян опит на компания, чиято незаконна практика е разследвана по целия свят. Всички iPhone ще останат достъпни за нашите потребители в Китай. Става дума са три патента, които Qualcomm не спомена досега. Продължаваме битката в съда", заяви представител на Apple.

"Apple продължава да използва нашата интелектуална собственост, като същевременно отказва да изплати обезщетение", отговори представител на Qualcomm.
 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и Русия се споразумяха за общ полет до Луната

19.03.2019

3018 51
Ракета на SpaceX е образувала дупка в йоносферата с диаметър 900 км

07.03.2019

9198 37
Автомобилните гиганти навлизат в ИТ сектора

Коментари

Гларyс

На война като на война. Ябълчаните със сигурност ще изквичат на умряло, ако загубят трайно китайския пазар...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×