facebook
twitter

Технологии

2019 - годината на огъващите се екрани

432

През последните дни могат да се прочетат огромен брой информации за смартфони, таблети и фаблети, чиито екрани се прегъват. Това е достатъчно да заключим - устройствата, които ще имат еластични екрани, ще бъдат основна тема на разговор в технологичния свят през 2019 година.

Покрай Samsung устройства с огъващи се екрани обявиха няколко други компании. Всички те обявиха, че ще бъдат на пазара в началото на следващата година.

Samsung пръв обяви още през август, че има дисплей, който се огъва - вместо стъкло той е покрит с "пластмасов" филм.
Както пишат южнокорейските медии, LG Display също работи върху екран, който може да се сгъва, а в проекта сътрудничат няколко китайски компании, които имат план да прилагат този екран в нови продукти. Става въпрос за Lenovo, Xiaomi и Huawei - всички те  искат да се присъединят към тенденцията, започнала от Samsung.

Сътрудничеството с Lenovo би трябвало да доведе до производство на първия таблет с екран, който се огъва. В тази връзка двете компании в момента разработват дисплей с размер от 13.3 инча и резолюция от 2560 х 1600 пиксела. 

И Xiaomi работи върху екран, който се сгъва. Техническото решение там ще бъде подобно на това при Huawei, което повече напомня на класически смартфон, отколкото на хибрид между смартфон и таблет, какъвто е моделът на Samsung. Освен тези фирми има предположение, че и модел на LG ще има огъващ се дисплей.
И пак всички тези компании ще пуснат новите устройства още през януари следващата година.
 

Все още няма коментари

Още

Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2146 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

372 1
Цените на телефонните разговори падат от 15 май

03.05.2019

1148 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×