facebook
twitter

Спорт

Ганчев: Държавата показа нулева толерантност към корумпираните изчадия

367
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Гриша Ганчев (вдясно)

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев не пропусна да покаже своята неприязън към президента на БФС Борислав Михайлов. След срещата си с фенове на отбора той коментира пред "Топспорт" поисканата оставка на Михайлов, както и последвалата акция на ГДБОП на базата на футболния съюз в Бояна. "Браво на държавата! Видяхме, че в държавата има държавници. Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показаха нулева толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути", заяви Ганчев.

Иначе пред феновете той обеща, че до 15 март 2021 г. стадион "Българска армия" ще бъде напълно обновен и ще е от най-висока категория по изискванията на ФИФА и УЕФА. "Документално всичко е съгласувано. Още на следващия министерски съвет ще бъде гласувано смесено дружество между ЦСКА и държавата. Предварителното проучване приключи на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021 година ЦСКА ще има нов стадион. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в стадиона", посочи бизнесменът. Той обеща и да купи най-сетне автобус за отбора, който от лятото на 2016-а няма такъв. Феновете били решили да съберат пари за автобус, но до момента в откритата сметка имало 57 лв.

Гриша Ганчев гарантира, че отборът му играе феърплей и също така отрече да е преговарял с Любослав Пенев, Стамен Белчев или Стойчо Младенов за треньорския пост. Няма и шанс Николай Бодуров да бъде върнат в отбора, тъй като собственикът го "задраскал с дебелия флумастер".

Същевременно шефът на "ЦСКА-София" пое пълна отговорност за назначаването на Милош Крушчич за треньор. "Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи", заяви Ганчев.

Крушчич обаче занапред явно няма да бъде вписван като треньор, а ще бъде ползван лицензът на Добромир Митов. Вчера БФС глоби "ЦСКА-София" с 10 000 лв. за "използване на треньор без валиден лиценз", а санкцията за самия Крушчич е 1000 лв.

Все още няма коментари

Още

Кубрат Пулев бе повишен в звание лейтенант

17.12.2019

2664 14
"Лудогорец" срещу "Интер" в Лига Европа

16.12.2019

Обновена

1234 5
Мач в Испания бе спрян заради политически скандирания

16.12.2019

845 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×