Quantcast
Еднорък боксьор няма загуба на профиринга | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Еднорък боксьор няма загуба на профиринга

Джейк Пийкок е син на известен английски футболист и управлява собствен тренировъчен салон в Калгари
853
 Инстаграм

Гавин Пийкок има общо 557 професионални мача в английския футбол, в които е отбелязал и 108 гола. 53-годишният бивш атакуващ халф прекара най-много време от 18-годишната си кариера (10 сезона) в родния "Куинс Парк Рейнджърс", за който изигра 209 мача и вкара 37 гола, но също така имаше забележителни 3-годишни периоди в "Нюкасъл" (105 мача и 35 гола) и "Челси" (103 мача и 17 гола).

Пийкок приключи своята кариера през 2002 г. Известно време работи като експерт-коментатор за Би Би Си, а след Евро 2008 се премести със семейството си в Канада, за да изучава теология и три години по-късно стана свещеник. Сега бившият халф е пастор в църква в Калгари и съавтор на книгата "Великият замисъл".

Семейството му е спортно. Бащата на Гавин е легенда на "Чарлтън" (впрочем през 2001 г. там под наем игра и Пийкок-младши) с над 500 мача, а братовчед на баща му бил в дублиращия тим на "Нюкасъл". Самият Гавин и съпругата му Аманда имат две деца - син Джейк и дъщеря Ава. 

27-годишният Джейк се е родил без половината дясна ръка, но това не го спира за професионалния спорт. В момента той е състезател по муай тай (тайландски бокс) и вече има изиграни 4 мача на профиринга - всичките спечелени.

"Баща ми и майка ми винаги са били фантастични - разказва той. - Когато съм се родил с една ръка, това е било голям шок за тях. Но никога не са ми треперили, никога не са ми пречели да опитвам различни неща. Израснах, работейки над себе си, и не срещах никакви ограничения. Възможностите ми в тай бокса се различават от тези на съперниците. По-често използвам краката, за да се приближа и когато попадна в зоната на контакт, мога да нанеса доста щети с дясната ръка. Използвам я и за крошета, и за удари с лакът."

Джейк управлява собствен тренировъчен салон в Калгари, а на 12 февруари стана баща. И по план дори трябваше да пропусне раждането на сина си Чарли, тъй като за тази дата бе планиран петият му профимач, който трябваше да бъде показан по UFC Fight Pass (разпространява се в 174 страни и има около 250 000 абонати). Само че получи травма и все пак успя да присъства и да види как Чарли се появява на белия свят.

Джейк има подписан договор с промоутърската агенция Lion Fight за още няколко боя, а пастор Пийкок не скрива гордостта си от постиженията на своя син:

"Пъпната му връв бе увита два пъти около врата и след това видях, че половината от дясната му ръка я няма. Земята започна да пропада под нозете ми от гледката. Джейк бе първото дете в нашия род от 20 години и стана боксьор. Решихме никога да не глезим децата си, защото животът е пълен с несгоди и страдания, и ако защитавате детето си от това, те ще се разпаднат при първия негативен опит извън вашата закрила - разказва бившият футболист. - Веднъж гледах как Джейк се бие с момче, което бе по-голямо и по-силно. Той знаеше какво може да му се случи, но не престана да се опитва. Казах му по пътя към вкъщи, че този бой ми разказа повече за неговата смелост, отколкото всяка от предишните му победи. Вече знаех, че всичко с него ще е наред. Джейк иска да говорят за него като за добър боксьор, а не като за еднорък боксьор. Зная, че той е вдъхновил много хора, вдъхнови и мен. Той не обича да придава на това голямо значение, ние всички се гордеем с него."

Ключови думи:

Джейк Пийкок, муай тай

Още

Кубрат Пулев бе повишен в звание лейтенант

17.12.2019

2923
"Лудогорец" срещу "Интер" в Лига Европа

16.12.2019

Обновена

1313
Мач в Испания бе спрян заради политически скандирания

16.12.2019

874