facebook
twitter

Кинопремиера

Време е за безплатно лятно кино

255
Класиката на Годар "Презрението" е сред филмите, които ще могат да се гледат в лятното кино на НДК.

За 5-а поредна година „Блок кино“ обещава вълнуващи летни вечери под открито небе. През изминалите четири инициативата разпъна киноекран за показ на най-новите български филми не само в 12 квартала на София, но и край хижа „Планинарска песен“ на Витоша, в няколко начални училища, в „София тех парк“. Общо 90 игрални, документални и късометражни филма бяха показани на публиката безплатно и съвсем „пред блока“.

Петото лято на „Блок кино“ ще продължи от 29 юли до 22 август. Прожекциите са в „Младост“, „Хиподрума“, „Света Троица“, „Изток“, „Люлин“, „Княжево“, „Дружба“, „Сухата река“, „Надежда“ и „Бояна“. Всички прожекции са с вход свободен и начало 20:45 ч., а сред подбраните филми са „Посоки“, „Снимка с Юки“, „Ага“, „Формулата на Тео“ „Каръци“, „Вездесъщият“, „Цветът на хамелеона“, „Последната линейка на София“, „Дзифт“, „Манчестър Юнайтед от Свищов“ и др. Дали и кога „Блок кино“ ще намине във вашия квартал, можете да разберете от фейсбук страницата им и на blok-kino.com.

Безплатно кино под открито небе има и за пловдивчани. Прожекциите на „Лятно кино в парка“ продължават до 28 юли, а сред „киносалоните“ са Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“. Пловдивският киномаратон започна още на 10-и, но до края на месеца могат да бъдат видени хитът с Пенелопе Крус и Педро Алмодовар „Всички знаят“ (20.07.), италианският „Фамилна къща“ (21.07.), френският „Последният диамант“ (25.07.), както и българският „Посоки“ (26.07.). Пълната програма е на https://parka.liatnokino.com/category/програмата/, а началото е в 21:30 ч.

И лятната сцена на НДК се включва в юлските киновечери с френски и италиански филми на 22, 23 и 24 юли. Закачливата комедия „Измамно богати“ е с участието на Серджо Кастелито и Сабрина Ферили, а на следващата вечер мюзикълът Walking on Sunshine ще ни пренесе на сватба в Пулия. Последната прожекция е запазена за класиката на френската Нова вълна - „Презрението“ на Жан-Люк Годар от 1963 г., с участието на Брижит Бардо, Мишел Пиколи и Фриц Ланг.

Ключови думи:

лятно кино
Все още няма коментари

Още

Невидимото чудовище и #MeToo
С котка срещу стените помежду ни
Сепуко с "Ятаган"

Влез или се регистрирай за да коментираш