facebook
twitter

Кинопремиера

"Семейство Адамс" за деца

Анимационен римейк на класическата черна комедия
127
снимка: Форум филм
Сценаристите на новия "Семейство Адамс" се заиграват с други символи на хорър жанра като "То".

Тематично за Хелоуин бе насрочена премиерата на новия "Семейство Адамс". Повечето зрители познават игралната версия на Бари Зоненфелд от 1991 г. - вихрена черна хорър комедия с Анджелика Хюстън, Раул Хулия и Кристина Ричи. Страховитото семейство обаче обитава популярната култура много по-отдавна - сериалът "Семейство Адамс" прави премиерата си по телевизия Ей Би Си през ранната есен на 1964 г. А комиксите на Чарлз Адамс (съвсем очебийно назовал героите на своите роднини) излизат в "Ню Йоркър" почти трийсет години по-рано.

Дългият живот на готическото семейство продължава с първата пълнометражна анимационна версия, режисирана от тандема Грег Тиърнън и Конрад Върнън. Според днешните канони на Холивуд тя е все повече адресирана към подрастващите - разбирай детски и семеен филм, с по-малка привлекателност за възрастните, които познават вече персонажите от техни предишни превъплъщения.

Което не значи, че някое поколение няма да се забавлява с наточените дигитални ефекти, изобретателната сценография и ироничния хумор на новото "Семейство Адамс". Липсва само елементът на свежест и оригиналност. Чудовищата отдавна се преселиха в детското кино - с "Кошмари преди Коледа" и "Булката труп" на Тим Бъртън, с епизодите на "Хотел Трансилвания", с "Коралайн" на студио "Лайка". Всички те са били малко или повече вдъхновени от Адамсови. И следи от всички тези филми могат да се видят в новия прочит на Мортиша, Гомес, Уенсди и Пъгсли. 

В новия сценарий мрачните темерути се борят с яркоцветния свят на съвременния маркетинг, а главният злодей е форма на Марта Стюарт, която продава имоти по телевизията. Заради възможностите на анимацията образите на героите силно се доближават до тези от оригиналните рисунки на Чарлз Адамс, но филмът не отива много по-далеч от визуалната прецизност. 

Все още няма коментари

Още

Анимационен фест започна във Варна

12.09.2019

52
Играчките с душа
Почина създателят на Спондж Боб

27.11.2018

528 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×