facebook
twitter

Кинопремиера

Претоплен боб вместо Бонд

Мистър Бийн се завръща в шпионската пародия „Джони Инглиш“
848
снимка: Форум филм
Изглежда като мистър Бийн, гримасничи като мистър Бийн и звучи като мистър Бийн. Но е Инглиш, Джони Инглиш.

„Джони Инглиш“ не беше образец на добър вкус и високо киноизкуство още първия път през 2003 г., а дори за специалистите е трудно да си спомнят, че е имало продължение. Все пак двете английски пародии на най-известната шпионска история в света - тази за 007, спечелиха общо 320 милиона долара, което в днешните комерсиални времена е сигурен залог, че ни очаква нова порция претоплена манджа.

Както и предишните два пъти, в ролята на антишпионина с гумено лице, несръчни маниери и способност да пуска лафчета в най-напрегнатите моменти влиза Роуън Аткинсън. Актьорът е по-известен (най-известен и единствено известен, бихме казали) с превъплъщението си в сериала „Мистър Бийн“. Персонажът се превърна в негово алтер его и близо 30 години по-късно той все още е отъждествяван с него. Нищо чудно да се придвижва с „Мини“ и в реалния живот!

Проблемът с филма „Джони Инглиш избухва отново“ на режисьора Дейвид Кер е именно този. Той звучи и изглежда като епизод от тв поредица, при това прашасваща в архива на Би Би Си. Кер е тв ветеран, за когото филмът е дебют на големия екран, и това е видимо. Проблеми има и сценаристът Уилям Дейвис, чийто фарс е напълно лишен от оригиналност или спонтанност. Както всеки франчайз в наши дни, и този се опитва да се изкара модерен, добавяйки към старото „аналогово“ развлечение намек за модерните технологии и тяхната решителна роля в живота ни. Но Аткинсън е твърде старомоден и физиологичен в хумора си, за да издържи на това предизвикателство, а и сценарият не му дава кой знае колко възможности. А междувременно жанрът на шпионската пародия е дръпнал доста от времената на „Остин Пауърс“ – достатъчно е да си помислим за „Кингсмен“.

Е, спрямо „Мистър Бийн“ в „Джони Инглиш 3“ са добавени някои елементи на шпионски разкош и истинска бонд гърла (Олга Куриленко, от „Спектър на утехата“), но той пак остава непоправимо старомоден и невдъхновен. Великата Ема Томпсън пък е в ролята на премиер на Великобритания, но дори нейното участие не успява да оживи филма.

 

ФАКТ

Роуан Аткинсън е участвал в истински филм за Бонд – „Никога не казвай никога“ от 1983 г.: седмият и последният, в който Шон Конъри изпълнява ролята на тайния агент на Нейно величество.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Манга, Камерън и Родригес - очаквано експлозивна комбинация
Джак Изкормвача на Ларс фон Триер вече и в София

15.02.2019

111 1
Йорго и фаворитките

Коментари

Братя Стругацки

Актьорът е по-известен (най-известен и единствено известен, бихме казали) с превъплъщението си в сериала „Мистър Бийн“

 

Това, че на авторката Роуън Аткинсън е известен само като мистър Бийн не е новина. Но нека се поинтересува за филмите на Роуън Аткинсън, в който играе Мегре, пък тогава да пише. 

 

Като гледам идиотската физиономия, която е направил Р. Атк., доста ми прилича на Роско Плевн. 

Предводител на ...

Сепак и Злостър, уважаема г-жо Димитрова ...

AzUrAL
снимка на AzUrAL

Нищо чудно да се придвижва с „Мини“ и в реалния живот!  Ами всъщност кара Макларан А1, ако не се лъжа над 300 000 долара май струваше. И това е само една, от колата му в колекцията си. Той е маниак на тази тема, коли с високи скорости. а и Роуан Аткинсън игра в още една много силна комедия "Луда Надпревара", както и в няколко филма за Мегре. В живота той е известен общественик и се занимава с благотворителност.

 

 

П.П Правилно Злостър! Не всичките сезони са силни, ама като цяло изкъртва.

Ivan Vassilev

Mr Bean е смешен и никога не омръзва, дори когато пародира агент 007. Първият филм от поредицата (нормално) беше най-добрият, особено с уникалното изпълнение на Джон Малкович.

С нетърпение очаквам новата серия

wreckage
снимка на wreckage

Актьорът е по-известен (най-известен и единствено известен, бихме казали) с превъплъщението си в сериала „Мистър Бийн“. Персонажът се превърна в негово алтер его и близо 30 години по-късно той все още е отъждествяван с него. Нищо чудно да се придвижва с „Мини“ и в реалния живот!

Blackadder е резачка, а Аткинсън има ф колекцията си повече афтомобили, одколкото е смислено и редно.

 

Michael_P

Абсолютни глупости. Авторката е дразнеща в нескопосаните си внушения. "най известен и единствено известен".

На мен пък най ми харесва скечът за Шекспир. Шекспир в този скеч е Хю Лори. Аткинсън е редактора. Госпожата дали изобщо познава английската комедия след Монти Пайтън нататък?

Влез или се регистрирай за да коментираш