facebook
twitter

Кинопремиера

Капитан Марвел лети към милиарда

205
снимка: Форум филм

Първата супергероиня в пантеона комиксови персонажи на Marvel влетя в боксофиса с трясък и гръм. "Капитан Марвел", главната роля в който се изпълнява от Бри Ларсън ("Оскар" за "Стая"), получи смесени оценки от критиката, но очевидно това не възпира феновете да дадат парите си за билет. Само в премиерния си уикенд той спечели близо половин милиард долара, или по-точно $455 млн. Това е шестият най-голям дебют в историята и вторият сред супергеройските филми - след "Отмъстителите: Война без край", който, естествено, също е от каталога на студиото Marvel. 

До голяма степен филмът дължи успеха си на втория най-голям пазар на кино в света - Китай, където инкасира 95 милиона само за три дни. Премиерата на 8 март бе обща за целия свят, с изключение на Япония. "Варайъти" прогнозира успехи за "Капитан Марвел" и във втория му уикенд на разпространение поради липсата на ярка конкуренция в жанра. 

У нас филмът на Ана Бодън и Райън Флек е бил гледан от 26 749 зрители и има приходи от над 318 000 лева. Това не изглежда кой знае колко, но е най-успешният дебют на игрален филм от началото на годината и по-добър резултат от този на предишните комиксови екранизации "Доктор Стрейндж" и "Черната пантера" (но по-зле от други като "Отмъстителите").

На Бри Ларсън в "Капитан Марвел" партнират Самюъл Л. Джаксън, Джуд Лоу, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Лашана Линч и др., а в края на април се очаква студиото феномен да изстреля поредния си комиксов залп "Отмъстителите: Краят". 

Все още няма коментари

Още

Боливуд, MeToo и Уил Смит в новия "Аладин"
Джон Уик оставя море от трупове

24.05.2019

155
Детството не е щастливо в "Капернаум"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×