facebook
twitter

Кинопремиера

Драконова феерия номер 3

185
снимка: Форум филм
Зрелищните сцени с летящи ята дракони няма да оставят и възрастните безучастни.

Перла в анимационната корона на студиото "Дриймуъркс" (редом с незабравимия "Шрек"), "Как да си дресираш дракон" привлече деца от всички възрасти и претърпя неизбежните продължения. След 2010 и 2014 г. третата адаптация по сюжетите и персонажите на Кресида Кауъл идва след дълга пауза и с обещанието да е последна... засега.

Режисира, както и първите два пъти, канадецът Дийн Деблоа, а героите растат заедно с публиката си - ако в първия епизод Хълцук беше смотано викингско момче, днес той е възмъжал и трябва да взема важни решения за племето (баща му, вождът на Бърк, загина във втора серия). 

"Как да си дресираш дракон" винаги е бил най-вече пиршество на визуалната фантазия и после проводник на поуки, така че в това отношение и третият филм не разочарова, разчитайки на бюджет от 129 милиона долара. Спирането на дъха е гарантирано от сцените на ята пъстроцветни чудовища, които се реят в небето, даже и натоварени с багажа на викингите. Разбира се, най-важният сред тях е Нощен бяс - "домашният" любимец на Хълцук, алфа-дракон със симпатичната физиономия на черно котенце. Рамо до рамо със своя стопанин, драконът също е пораснал и му е време да си намери женска, която се явява още в трейлър във вид на... снежнобяло летящо коте, естествено, под името Светъл бяс. Сцената на ухажването между двата дракона е сред най-забавните и зрелищни във филма. 

Но "Как да си дресираш 3" не е само дъвка за очите, емоционалният му градус е достатъчно висок, за да не скучаят в залата и родителите. Общо взето, това е филм за съзряването и всички останали теми - злодеят убиец на дракони, миграцията на Бърк към по-дружелюбен остров и дори митичната драконова земя отвъд ръба на морето, остават на втори план. Хълцук (в този филм напълно засенчен от своя хвърковат любимец) също върви към своята Астрид и към своята мисия на истински вожд, а пък създателите на филма деликатно напомнят, че всичко хубаво си има край - даже и драконовите утопии.

Е, потенциалните добри приходи като нищо биха накарали "Дриймуъркс" да размислят.

 

Все още няма коментари

Още

Eдна добра и една лоша анимация

19.04.2019

224
След "Възвишение" Виктор Божинов снима и "Чамкория"

19.04.2019

165
Какво предстои да видим във финала на Star Wars?

19.04.2019

217

Влез или се регистрирай за да коментираш

×