facebook
twitter

Кинопремиера

Драконова феерия номер 3

155
снимка: Форум филм
Зрелищните сцени с летящи ята дракони няма да оставят и възрастните безучастни.

Перла в анимационната корона на студиото "Дриймуъркс" (редом с незабравимия "Шрек"), "Как да си дресираш дракон" привлече деца от всички възрасти и претърпя неизбежните продължения. След 2010 и 2014 г. третата адаптация по сюжетите и персонажите на Кресида Кауъл идва след дълга пауза и с обещанието да е последна... засега.

Режисира, както и първите два пъти, канадецът Дийн Деблоа, а героите растат заедно с публиката си - ако в първия епизод Хълцук беше смотано викингско момче, днес той е възмъжал и трябва да взема важни решения за племето (баща му, вождът на Бърк, загина във втора серия). 

"Как да си дресираш дракон" винаги е бил най-вече пиршество на визуалната фантазия и после проводник на поуки, така че в това отношение и третият филм не разочарова, разчитайки на бюджет от 129 милиона долара. Спирането на дъха е гарантирано от сцените на ята пъстроцветни чудовища, които се реят в небето, даже и натоварени с багажа на викингите. Разбира се, най-важният сред тях е Нощен бяс - "домашният" любимец на Хълцук, алфа-дракон със симпатичната физиономия на черно котенце. Рамо до рамо със своя стопанин, драконът също е пораснал и му е време да си намери женска, която се явява още в трейлър във вид на... снежнобяло летящо коте, естествено, под името Светъл бяс. Сцената на ухажването между двата дракона е сред най-забавните и зрелищни във филма. 

Но "Как да си дресираш 3" не е само дъвка за очите, емоционалният му градус е достатъчно висок, за да не скучаят в залата и родителите. Общо взето, това е филм за съзряването и всички останали теми - злодеят убиец на дракони, миграцията на Бърк към по-дружелюбен остров и дори митичната драконова земя отвъд ръба на морето, остават на втори план. Хълцук (в този филм напълно засенчен от своя хвърковат любимец) също върви към своята Астрид и към своята мисия на истински вожд, а пък създателите на филма деликатно напомнят, че всичко хубаво си има край - даже и драконовите утопии.

Е, потенциалните добри приходи като нищо биха накарали "Дриймуъркс" да размислят.

 

Все още няма коментари

Още

"Фарго" със снегорин
"Обичам те, Бойдин" припомня протестното лято 2013

22.02.2019

114
Манга, Камерън и Родригес - очаквано експлозивна комбинация

Влез или се регистрирай за да коментираш

×