Медия без
политическа реклама

Туристи обърнаха гондола във Венеция заради селфита

06 Дек. 2023
Pixabay

Китайски туристи се обърнаха с гондола в един от каналите на Венеция и станаха световна атракция, след като не спрели да шават из лодката, за да си правят селфита. Инцидентът станал по време на сложна маневра под мост в района на площад "Сан Марко".

Според местната преса, групата от Китай не се подчинила на указанията на гондолиера да спре да става в лодката. Той помолил хората да не мърдат поне докато мине под моста, защото маневрата там изисквала максимален баланс на тежестта на борда, но пътниците не се подчинили и вместо това продължили да се местят насам-натам и да се снимат, поради което лодката се обърнала. В студената вода се озовал и гондолиерът.

Млади венецианци коментират случката и в профила Venezia Non è Disneyland (Венеция не е Дисниленд) в "Инстаграм". Според тамошните коментари, туристите са спасени и подслонени в близката опера Театро Ла Фениче.

През 2020 г. асоциацията на гондолиерите във Венеция намали допустимия брой пътници в лодките заради твърде много туристи с наднормено тегло. Така в една класическа гондола da nolo могат да се качват до петима души (при шестима преди), а в гондола la parada, които обичайно предлагат екскурзии по Канале Гранде, максималният брой в една група е 12 при 14 преди.

Иначе глупостите на туристите в Италия нямат край. Миналата година американски турист падна в кратера на Везувий, докато се опитваше да извади телефона си, който паднал по време на... селфи. На стената на славата има и провинен български турист - тази година българин от Англия се увековечи с приятелката си по най-древния обичай, като издълба имената на двамата на Колизеума. После сънародникът ни писа на кмета с покаяние и надежда да не му наложат солена глоба.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Венеция

Още по темата