Медия без
политическа реклама

Навални „благодари“ на Путин, че му готви още 15 г. затвор

Руският опозиционер очаква да получи ново обвинение за екстремизъм

01 Юни 2022
Алексей Навални
Фейсбук профил на Алексей Навални
Алексей Навални

Руският опозиционер Алексей Навални "благодари" с подигравателен тон на президента Владимир Путин, че властите му готвят още 15 години затвор. В профила си в социалната мрежа Инстаграм той написа: "Може би Путин не ме мрази, а тайно ме обожава. Следователно иска да бъда - също като него - скрит в подземен бункер, защитен от надеждни хора."

Обвинението идва отделно от 9-годишната присъда, която опозиционерът получи през март за измама и неуважение към съда, а от миналата година изтърпява друго наказание от две и половина години затвор за неспазване на условното наказание по делото "Ив Роше".

"Как иначе да обясня, че не са минали 8 дни от влизането в сила на присъдата от 9 години строг режим, а днес следователят пак скочи и официално ме обвини по новото дело. Оказва се, че съм създал екстремистка група за подбуждане на омраза към чиновници и олигарси. И когато ме затвориха, се осмелих да бъда толкова недоволен, че съм призовал за митинги", иронизира Навални действията на властите.

 

В заключение той пише:  "Когато Путин устрои атомна война, аз ще съм в комфортна среда - кой ще бомбардира блатиста местност? И когато бетонът при вас започне да се топи, аз просто ще наблюдавам от прозорчето на килията си красивия залез".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата