facebook
twitter

Чужбина

Кремъл игнорира твърдения за голяма бедност в Русия

935
Алексей Кудрин

Има проблем с намаляване на доходите на населението в Русия, но не е правилно да го оценяваме като катастрофално, заяви Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. "Формулировката за сметка на някои (социални) експлозии и така нататък - ние не можем да се съгласим с това, а по-скоро приписваме това на емоционални прояви. Тоест по отношение на съществуването на проблем, разбира се, че има - това е добре известно, никой не крие това. Но също така вярваме, че е невярно това да се нарича хипертрофирано“, каза Песков пред журналисти, коментирайки изявления на шефа на Сметната палата Алексей Кудрин за нивото на бедност в страната.

Кудрин каза в предаването "Познер" по Първи канал, че бедността в Русия "се е превърнала в позор, защото в страна с такова ниво на БВП на глава от населението, с постоянно нарастващи заплати наличието на толкова много бедни хора е загуба, включително във функционалното развитие, в храненето, качеството на живот, здравето и е проблем на човешкия капитал". Според него през последните години само стандартът на живот на граждани е намалял драстично, като сега около 12.5 милиона души са под прага на бедността, като "70% от нашите бедни граждани живеят в семейства и основно това са деца".

Песков от своя страна отбеляза, че напоследък се е увеличил броят на хората, чиито доходи са намалели главно поради негативни процеси, които се случват в икономиката, но в същото време е невъзможно да се говори за рязък растеж на бедността. "И най-важното, президентът смята, че проблемът на хората с доходи под нивото на препитание е най-неотложният проблем. И всъщност изпълнението на много национални проекти има за цел точно решението на този проблем“, каза говорителят на Кремъл.

Ключови думи:

Русия, бедност, песков, Кудрин
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия предава корабите от Керченския инцидент на Украйна

17.11.2019

1498 28
САЩ плащат на Русия 4 млрд. долара за полети на свои астронавти

16.11.2019

3883 104
Плевнелиев: Русия води хибридна война срещу България

14.11.2019

2302 55

Коментари

сталкер пустиняк

Този Кудрин ми се чини, че скоро няма да е шеф на руската сметна палата. 

 

 

Има проблем с намаляване на доходите на населението в Русия, но не е правилно да го оценяваме като катастрофално, заяви Дмитрий Песков, говорител на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. 

Ами да, не е нещо особено, какво толкоз? 

Жалко за руснаците, хич не успяват да случат на управленци от 1917 г. насам. 

Дагоев

Хич не е нещо особено. И аз съм на същия хал, знам го.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×