Quantcast

Медия без
политическа реклама

Бени Ганц заминава за Франция заради скандала ''Пегас''

27 Юли 2021
БГНЕС
Бени Ганц

Израелският министър на отбраната Бени Ганц ще се срещне в сряда с френския си колега в Париж за разговори относно скандала с шпионския софтуер ''Пегас'', съобщиха от неговия офис, предава БГНЕС.

В изявление на министерството на отбраната се казва, че Ганц ще обсъди с френския министър на отбраната Флоранс Парли теми като кризата в Ливан, ядрените преговори с Иран и зловредния софтуер.

Телефонните номера на Макрон и членове на неговия кабинет бяха сред откритите в списък с 50 хил. номера, за които се смята, че са потенциални цели на шпионския софтуер, въпреки че засега разследването не е установило дали телефоните им в действителност са били хакнати. Миналата седмица Макрон проведе телефонен разговор с премиера на Израел Нафтали Бенет, за да поиска страната да разследва обвиненията, припомня изданието The Times of Israel. 

Министерството на отбраната на Израел заяви по-рано, че ако установи, че компанията NSO Group е нарушила условията за износ на софтуера, ще ''предприеме съответните действия''. NSO до голяма степен отрече твърденията, направени в задълбоченото разследване на в. ''Гаридън'', в което участват и други световноизвестни медии, и нарече обвиненията част от усилията ''да се навреди на цялата израелска кибер индустрия''.

Ключови думи:

Пегас, NSO Group

Още по темата