Quantcast
Облекчава се трафикът на ГКПП "Кулата" | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

Облекчава се трафикът на ГКПП "Кулата"

Гръцките власти още не са отворили "Илинден-Ексохи", очаква се това да стане от 3 юли
Обновена
1 467

Днес контролно пропускателният пункт „Илинден-Ексохи“ на границата с Гърция трябваше отново е отворен за пътници и леки автомобили, след като близо година не работеше. Въпреки, че министърът на транспорта Георги Тодоров получи уверение от гръцкия посланик Димитрис Хронопулос, че това ще се случи на 1 юли, гръцките власти са отложили отварянето на пункта за 3 юли, съобщи БНР.

Очаква се тази стъпка да облекчи натоварването на пункт "Кулата- Промахон", където се оформят километрови опашки от превозни средства и няколко часов престой при преминаване на границата. Отварянето на пункта "Илинден"

Областният управител на Благоевград Николай Шушков съобщи още, че от 1 юли гръцките власти ще подсилят с 4 преместваеми гишета ГКПП "Кулата-Промахон", за чието обслужване са командировани над 20 полицейски и митнически служители. Предстои да се отварят две допълнителни входни и още едно изходно платно.

Освен това Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще допринесе за намаляване на трафика през „Кулата-Промахон“. Очакванията са до началото на следващата седмица преминаването през границата да се нормализира.

Днес министърът на транспорта Георги Тодоров се среща и с румънския си колега във Видин, където ще обсъдят проблемите с трафика на Дунав мост 2.

Още

Украински бежанци напразно се редят на опашки за временна закрила
Всички пенсионери с две дози ваксина ще получат по 75 лв.

31.12.2021

Обновена

10199
Отпадат синият талон за шофьори и удостоверенията за семейно положение

14.12.2021

53529