facebook
twitter

Икономика

Битовите клиенти на "Овергаз" се увеличиха с 5000 за година

297

Битовите клиенти на "Овергаз Мрежи" са се увеличили с 4979 за една година. Заради предимствата на природния газ компанията бележи ръст на присъединените потребители вече в четири поредни години, отчетоха вчера от компанията.

Продължава да се увеличава интересът към природния газ като източник за отопление, готвене и подгряване на вода. Причина за това са предимствата на газификацията - чист въздух, липса на енергийни загуби, ниска цена и бърза възвръщаемост на инвестицията. В момента използването на природен газ в бита излиза над 2.5 пъти по-евтино от електроенергията и 2.7 пъти от нафтата.

Любопитно е, че благодарение на битовата газификация, която "Овергаз" прави, емисиите на вредни вещества във въздуха са намалели с 8300 тона само за първите шест месеца на 2018 година. Друг стимул за потенциалните потребители на синьо гориво е програмата DESIREE Gas. Тя осигурява безвъзмездна финансова помощ до 30% и покрива и 100% от таксата за присъединяване. Така максималният размер на отстъпките може да достигне до 2347 лева. В сумата влизат разходи за газов котел и монтаж, програматор, проект и изграждане на инсталация, както и таксата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа, напомнят от "Овергаз".

Ключови думи:

Овергаз, газ
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Петкова разговаря със Сандра Удкирк от Държавния департамент на САЩ

20.02.2019

744 10
ЕК отново опроверга кабинета за приватизацията на "Булгартрансгаз"

21.12.2018

Румяна Гочева

1696 5
Управляващите се оплетоха в обясненията си за глобата на БЕХ

20.12.2018

Румяна Гочева

814 1

Коментари

Paco Pacov

Не е кой знае колко голям ръст. Новите кооперации ги връзват в начлото и на това се дължи. 

https://iconomicabg.blogspot.com

Влез или се регистрирай за да коментираш

×