Quantcast

Медия без
политическа реклама

Банско догони Дубай по скъпо посрещане на Нова година

Цените на празничните пакети са пораснали с 11%

25 Ноем. 2019
Снимка: Архив

Новогодишните празнични пакети са поскъпнали с цели 11% спрямо миналата година. Солено ще излезе посрещането на 2020-а в един от хотелите в Банско - по 1500 лева на човек, съобщи bTV. С такива оферти нашият ски курорт се доближава до Дубай, където цените са около 2000 лв. на човек. Луксозни предложения за Нова година има и в центровете с минерални води - например във Велинград. "Ветрилото на цените у нас е доста широко", коментира Румен Драганов от Института за анализ и оценка на туризма. 

Много българи ще посрещнат новата година зад граница. Преобладават резервациите по съседски - в Турция, Македония, Сърбия, Албания, Гърция, Румъния. Други са избрали да усетят празничното настроение в Италия, Австрия, Унгария, Чехия, Германия, Испания. Трети са заложили на екзотични дестинации като Индия и Лапландия.

Българският туризъм получава сравнително добра оценка от клиентите. Само 10% от почивалите у нас имат оплаквания.  По данни на Комисията за защита на потребителите гостите недоволстват основно, когато между рекламата и реалността има разминаване и не получават услугата, за която са платили. 10% нарушения  може да изглеждат малко като процент, но всяко "отклонение" е сериозен проблем - ако на туриста нещо е обещано, а не бъде предоставено, това е нелоялна практика, коментира председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

 

Още по темата