Медия без
политическа реклама

Топлина и уют в земни тонове

16 Февр. 2024

Чудите се какви цветове да изберете за промяна на интериора в дома ви? Замисляли ли сте се за земните нюанси, които заявяват своето място през последните години като тенденциозни и модерни в сферата на обзавеждането и интериорния дизайн.

Има множество причини да ги изберете и начини да ги въплътите в обзавеждането на дома ви, за да се радвате на уют и комфорт във всяко помещение. Научете повече за земните тонове, кои са те и как да ги използвате по възможно най-добрия начин от екипа на онлайн магазин Ikea.bg.

 

Защо земните нюанси са толкова популярни при обзавеждането на дома?

 

Освен че са по-универсални и пасват отлично във всяка обстановка, те носят усещане за уют, спокойствие и комфорт – мечтаното трио за домашна атмосфера.

Те са естествени и приятни за окото, като същевременно са стилни, елегантни и могат да допринесат за семплия и изчистен дизайн вкъщи. 

Характерно за тях е че внасят не само уют, но и топлина в дома, като едновременно с това доближават човека до природата и го карат да се чувства по-смирен.

Тези палитри са поставени на пиедестал при минималистичния стил, като някои от най-бледите варианти са популярни и в скандинавския.

Като актуални и популярни за обзавеждането през 2024 година се открояват теракотените, кафявите, жълтите и зелените земни нюанси, които ще присъстват активно в стенната облицовка, мебелите и декоративните елементи, коментират от Икеа.

 

Идеи за обзавеждане на дома в земни тонове

 

След като вече знаете значението на тези цветове и влиянието им върху обстановката, е време да се запознаете и с някои основни идеи, които да ви помогнат да ги включите в обзавеждането:

  1. Мебели
    Все по-популярни са диваните, фотьойлите и креслата в зелено, жълто и кафяво, които да поставите в хола. За спалнята може да заложите на легло с тапицерия от текстил в подходящите земни цветове, както и конструкции, изработени от дърво. Помощните маси в цвят сонома, орех и дъб са много популярен вариант за всекидневната.

  2. Подова, стенна и таванна облицовка
    Ако искате да освежите стените и таваните и да смените подовата облицовка, може да го направите чрез подбор на подходящи цветове. Популярен вариант за стените са теракотените нюанси, а за пода – тъмните дървесни такива, като кестен.  

  3. Декорация
    Може да внесете топлина и спокойствие в помещенията, като се доверите на подходящите аксесоари – пердета, килими, свещници, картини.

Това са основните направления, в които може да ги включите в обзавеждането. Разгледайте различни шоуруми, които заимстват идеи или пресъздават скандинавския и индустриален стил и създайте план за обновяване на интериора в подходящата комбинация от цветове. Не забравяйте, че трябва да залагате на баланса в стиловете и цветовете, за да си осигурите една хармонична и уютна среда с добре подбрана палитра.