Медия без
политическа реклама

Тейлър Суифт получи отменените награди на MTV

Церемонията не се състоя на живо заради конфликта в Близкия Изток

06 Ноем. 2023
Тейлър Суифт
ЕПА/БГНЕС
Тейлър Суифт

Сензацията на годината Тейлър Суифт, която жъне триумф едновременно по концертните арени, в киносалоните и в продажбите на музика, е големият победител на несъстоялите се Европейски музикални награди на MTV, съобщи "Билборд". На 19 октомври - малко над две седмици преди насрочената дата за провеждането му в Париж, организаторите съобщиха, че шоуто за музикалните отличия тази година няма да се състои. 

В неделя, 5 ноември, когато наградите трябваше да бъдат раздадени, MTV публикува списък с победителите. Начело е Тейлър Суифт с три отличия - най-добър изпълнител, най-добър изпълнител на живо и най-добър видеоклип за Аnti-Hero. Тя беше и изпълнителката с най-много номинации за тази година.

Изненадващо призът за най-добър американски изпълнител се изплъзна на Суифт. Получава го Ники Минаж, която спечели и наградата за най-добър хип-хоп. По два трофея грабнаха също Джънкук от кей-поп групата BTS и италианските рокаджии "Монескин".  

Диджей Дейвид Гета, който е роден в Париж, където трябваше да се състои тазгодишното шоу, спечели наградата за най-добра електронна музика. От MTV казват, че печелившите изпълнители ще получат своите награди.

Тазгодишното събитие трябваше да бъде излъчено на живо в повече от 150 страни от Париж. Церемонията не е организирана във френската столица от 1995 г. Миналата година наградите на MTV бяха раздадени в Дюселдорф, Германия. 

Това е първият път, в който Европейските музикални награди се отменят от учредяването им през 1994 г. Дори по време на пандемията шоуто продължи по план. На 19 октомври MTV разпространи изявление, в което се посочваше, че предвид "нестабилността на световните събития" и от предпазливост тазгодишното издание на шоуто няма да се състои. 

"Европейските музикални награди са ежегоден празник на световната музика. Докато наблюдаваме как продължават да се развиват събитията в Израел и Ивицата Газа, това не е момент за глобално тържество. При положение, че хиляди хора вече са загубили живота си, това е момент за траур. Гласуването продължава и спечелилите изпълнители ще получат своите награди. Очакваме с нетърпение да бъдем отново домакини на отличията през ноември 2024 г.", се посочваше още в изявлението. 

Сред останалите отличници се наредиха Карол Джи и Шакира (най-добро сътрудничество за "TQG"), Песо Плума (най-добър нов изпълнител), Били Айлиш (най-добър поп), Анита (най-добро латино), Крис Браун (най-добър ритъм енд блус).

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Тейлър Суифт, MTV