facebook
twitter

Култура

Принцеса Турандот избира своя любим в Театър Азарян

61
Сцена от спектакъла на благоевградския театър.

Тази вечер,
НДК

 

"Принцеса Турандот" на Драматичен театър "Н.Й.Вапцаров" - Благоевград е сред петте спектакъла, които публиката в Театър Азарян може да види в рамките на "Софийски театрален салон" през март. Спектакълът, който е с номинация "Икар" за музиката на Пламен Мирчев-Мирона ще бъде представен в театралното пространство на НДК тази вечер от 19 ч.

"Принцеса Турандот" е по текстове на Карло Гоци, сценичен вариант и постановка - Маргарита Мачева. Мистичната принцеса от древната китайска легенда така силно копнее за близост, че копнежът се превръща в ненаситна жестокост. Но един принц в изгнание нахлува в нейната мечта. 

В ролята на китайската принцеса се превъплъщава Мариана Бонева, а в останалите роли ще видим Лъчезар Кацарски, Пепа Манева, Биляна Дилкова, Огнян Спиров, Кънчо Кънев, Андраш Кончалиев и др.

Още четири гостуващи спектакъла от програмата на "Софийски театрален салон", всички част от съревнованието за наградите "Икар", се играят на сцената на Театър Азарян през март. Вече минаха спектаклите "Животът е сън" на театър ЗОНГ и "Хронолог" на Куклен театър Видин, а в следващите дни предстоят "Наемателят" на Драматичен театър "Н.О.Масалитинов" - Пловдив (16 март) и "Нирвана" на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" - Шумен (19 март). За втори път НДК е партньор на фестивала.
 

Все още няма коментари

Още

Корнелия Нинова: Ламбо, дръж се, до теб сме!

17.10.2019

1644 5
Томичовият псалтир идва за пръв път в България

09.10.2019

696
Филмът „Ирина“ на Надежда Косева е номиниран от Европейската академия

08.10.2019

479 7

Влез или се регистрирай за да коментираш

×