Медия без
политическа реклама

Олга Куриленко и Идрис Елба са заразени с коронавирус

Том Ханкс и Рита Уилсън са изписани от болницата

16 Март 2020Обновена
Twitter/Instagram
Идрис Елба (в Туитър) и Олга Куриленко (в Инстаграм) обявиха, че са дали положителни тестове за COVID-19.

Още две кинозвезди, след Том Ханкс и съпругата му рита Уилсън, дадоха положителен тест за короновирус - родената в Украйна актриса и модел Олга Куриленко и британският актьор Идрис Елба.

Куриленко, известна с участието си в Бонд филма от 2008 г. „Спектър на утехата“ и черната комедия от 2018  г. „Смъртта на Сталин“, сподели диагнозата си в социалната мрежа късно в неделя: „Изолирала съм се вкъщи, имам коронавирус. Боледувам вече почти седмица. Треската и умората са основните ми симптоми. Грижете се за себе си и имайте предвид, че това е сериозно!”.

От отговорите на Олга Куриленко на някои въпроси, разбираме, че кашля малко и само сутрин, и взема единствено парацетамол, защото „засега друго лечение срещу този вирус няма”. Освен това пие витамини, вода с лимон и яде много чесън - за засилване на имунната система. 

"Тази сутрин разбрах, че и аз имам Covid-19", съобщи също в социалните мрежи Идрис Елба.  „Чувствам се добре, засега нямам никакви симптоми, но бях изолиран, откакто разбрах за възможното си излагане на вируса.“

This morning I tested positive for Covid 19. I feel ok, I have no symptoms so far but have been isolated since I found out about my possible exposure to the virus. Stay home people and be pragmatic. I will keep you updated on how I’m doing 👊🏾👊🏾 No panic. pic.twitter.com/Lg7HVMZglZ

— Idris Elba (@idriselba) March 16, 2020

Елба обяви, че се е подложил на тест за коронавирус миналия петък, след като негов познат, се е оказал заразен. "Гардиън" съобщи, че на 4 март актьорът е участвал в благотворителното събитие We Day на "Уембли Арина" заедно със съпругата на канадския премиер Софи Грегоар Трюдо, която също е в списъка на заразените и карантирани от няколко дни насам. 

 "Вижте, това е сериозно", предупреди актьорът, появявайки се до съпругата си Сабрина във видеоклип, публикуван в социалните медии. „Сега е моментът наистина да помислите за социално дистанциране, редовно миене на ръцете”. 

„В момента живеем в разделен свят - всички можем да го усетим“, добави звездата от сериала The Wire. „Но това са глупости  -  сега имаме нужда за солидарност, сега е моментът да мислим един за друг”.

В понеделник към актьорите, споделили в социалните мрежи, че са пипнали коронавируса, се включи и норвежецът Кристофър Хивю, който играе червенокосия Тормунд в “Игра на тронове”. Той също се е изолирал у дома си със симптоми на лека настинка. 

Положителната новина е, че междувременно Том Ханкс и съпругата му са по-добре и вече са изписани от болницата в Австралия. Семейството се е изолирало в къщата, наета от екипа, който снимаше филм за Елвис. 

Още по темата