facebook
twitter

Култура

Нови обвинения заплашват Уайнстийн с 28 г. затвор

Даже да бъде оправдан в Ню Йорк, продуцентът отива на съд и в Ел Ей
755
 EPA/BGNES
Харви Уайнстийн пристига в сградата на Върховния съд в Ню Йорк в първия ден на процеса срещу него.

Едновременно с началото на на процеса срещу Харви Уайнстийн в Ню Йорк, той бе обвинен от две жени в изнасилване и сексуално нападение в Лос Анджелис, съобщава „Ню Йорк Таймс“

Първият случай е от февруари 2013 г. Жена се запознала с продуцента на Холивудския филмов фестивал в Лос Анджелис. По-късно същата вечер той се появил на вратата на хотелската й стая, влязъл и със заплахи за живота й я принудил да правят секс, твърди тя пред пред властите. Ден по-късно Уайнстийн срещнал втора жена в хотелски ресторант в Западен Лос Анджелис и покани нея и трета жена в стаята си. Той хванал ищцата в банята, сграбчил гърдите й и мастурбирал, съобщи лосанджелиската прокуратура. От съдебните документи не става ясно каква е била ролята на третата жена.   

Тези две обвинения се съдържат в наказателна жалба, пусната в Ел Ей в деня, в който в Ню Йорк започна първият процес срещу филмовия магнат. Сега, дори и Уайнстийн да бъда оневинен от съда в Манхатън, той ще трябва да се изправи пред втори процес в Лос Анджелис. Имената и на двете жени в тези случаи не се разкриват публично. За първата жертва се знае само, че е италиански модел и актриса.

„Вярваме, че доказателствата ще покажат, че подсъдимият е използвал властта и влиянието си, за да получи достъп до жертвите си и след това е извършил насилствени престъпления срещу тях“, заяви пред медиите окръжният прокурор на окръг Лос Анджелис Джаки Лейси. 

Ако обвиненията бъдат доказани, Уайнстийн може да получи до 28 години затвор.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Харви Уайнстийн - чудовището с 81 "Оскар"-а

25.02.2020

АНИТА ДИМИТРОВА

1645 4
Съдът призна Харви Уайнстийн за изнасилвач

25.02.2020

2681 28
Тежки времена за Робърт де Ниро

24.01.2020

3133 2

Коментари

МиТу

А тя е била в банята му защото?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Корупция. Предложила му услуга за да си набави изгода. След години иска ресто.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×