facebook
twitter

Култура

Млади и опитни професионалисти излагат в "Дебют"

73
Ваня Малакчиева, Online.

10 декември 2018 - 4 януари 2019


Днес в 18.00 ч. предстои откриването на изложбата на творците от Художeствeната гимназия, съобщиха оттам. Това ще стане в галерия "Дебют" (Художествена гимназия), бул. "Васил Левски" 62. Тази традиционна вече изложба се прави за тринадесети път, тя е ежегодна и целта й е да покаже търсенията на преподавателите, но и на най-младите професионалисти в България. Мотото на изложбата е "Художници създават художници" и е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите възпитаници.
Всъщност участниците са художници от различни поколения - автори с многобройни изяви в различни области: живопис, графика, скулптура, стенопис, илюстрация и приложна графика. Има и съвсем млади. Представят се различни естетически възгледи и различни посоки на развитие. 
Много от големите имена в българското изобразително изкуство са възпитаници на Художествената гимназия. Обединява ги традицията, творчеството, въображението и изящното. Изложбата е повод да се види накъде върви съвременната ни живопис и как се протягат нишките между тези, които имат опит и име, и тези, които са пълни с амбиция тепърва да се докажат. Удовлетворението и радостта от творческата работа правят близки поколенията и улесняват приемствеността между тях, допълват от гимназията. В изложбата участват Ангеларий Димитров, Мария Налбантова, Цветомила Христова, Атанас Ташев, Динко Стоев, Донка Павлова, Стоян Куцев, Димитър Яранов, Добрил Андреев, Павлина Обретенова, Ваня Малакчиева, Петко Генов, Момчил Илиев, Рада Пилюшка и Зоран Мише.
Куратор на изложбата е Атанас Ташев.

Все още няма коментари

Още

Джулия Робъртс взе награда за принос към киноизкуството

19.02.2019

943 2
Китайски филм бе изтеглен от "Берлинале"

11.02.2019

2008 7
Номинацията на режисьора на "Бохемска рапсодия" за наградите БАФТА е оттеглена

07.02.2019

908 16

Влез или се регистрирай за да коментираш

×